Соус Tabasco “Green pepper sauce”
Якщо когось ввів в оману напис на пляшці “mild”, то даремне: це все ще соус Tabasco й зроблений він на основі все того ж халапеньо, що й червоні соуси цього виробника.
У пересічного громадянина може виникнути цілком слушне питання щодо використання цього соусу в куховарстві чи коктейлях. Що ж, з задоволенням оповім.
Використання в коктейлях
Я знаю, принаймні 4 російських та 1 канадський коктейлі, де використовується саме зелений Табаско. Серед них: “Устриця прерій 2” та “Великий Цезар”. Останній – це канадська версія відомої “Кривавої Мері”.
Використання в стравах
Оскільки майже жодна мексиканська страва не обходиться без халапеньо, то соус буде дуже доречним в тако, буріто, сальсі чи гуакамоле. В принципі, його можна додавати в будь-який томатний чи сирний соус.
Також зелений Табаско прикрасить смак овочевих салатів, наприклад, салат з кабачків.
Використання в авокадо чи гуакамоле супах: тут Табаско буде незамінною складовою.
Соус можна використати в якості маринаду для свинячих реберець, що підуть потім на гриль чи барбекю.
В продажу бачив тільки в мережі “Сільпо”.