Тамагоякі

Тамагоякі означає “смажене яйце”, у цієї стави є й інша назва – атсуякі тамаго, що означає “товсто смажене яйце”. (В деяких рестораціях цю страву помилково називають тамаго, що означає “яйце”.)

Тамагоякі

  • 4 курячих яйця
  • 2 чайних ложки соєвого соусу
  • 2 чайних ложки цукру

або

  • 4 курячих яйця
  • 1 столова ложка соєвого соусу
  • 1 чайна ложка цукру

Перший варіант рецепту – традиційний японський. Другий – корейський й більше мені до смаку. Але приготування обох варіантів – ідентичне.

Всі компоненти збити

Суміш на омлет

вилити половину суміші на розігріту сковороду (готується все на середньому вогні), змащену олією

та смажити до напівготовності.

Загорнути один краєчок омлету десь на третину,

потім ще раз

і в останнє.

Змастити сковороду вдруге олією, знов вилити половину суміші так, щоб вона торкалась рулету,

почекати до напівготовності та повторити загортання.

Коли на сковороді знову буде тільки рулет – вилити рештки суміші, обсмажити  та востаннє загорнути омлет.

Готовий омлет

Нарізати омлет впоперек та подавати до столу.

Ця става може бути як компонентом сусі, ролів, так бути гарніром чи самостійною стравою на сніданок.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі