Тартар з яловичини
Остання зі страв, з якими я познайомився на майстер класі. Оскільки фото вийшли тьмяні, то полишалось? Ну й приготувати вдома цікаво було та порівняти смак страви, що приготовлена шеф-кухарем та домашньої. Забігаючи наперед, скажу, що “домашній” варіант смакував краще. Можливо через те, що було використано майонез домашній…
З розрахунку на 2 порції:
- 250 г яловичини (вирізка)
- 40 г корнішонів
- 20 г каперсів
- 40 г чевоної цибулі
- 1 чайна ложка гірчиці
- 2 чайні ложки майонезу
- 3 чайні ложки томатного соусу
- 5 г базиліку
- сіль за смаком
- 2 перепелиних яйця
- хліб житній
Загальний час приготування: 30 хв.
М’ясо нарізати дрібними клаптями,
Щоб яловичину було зручніше різати – треба її трохи підморозити. Ну й, звісно, морожене м’ясо на цю страву використовувати не можна.
корнішони дрібно посікти,
так само дрібно посікти каперси,
та дрібно ж посікти цибулю.
Яловичину, корнішони, каперси та цибулю скласти в посуд, перемішати. Додати базилік, сіль, майонез, гірчицю та томатний соус та все ретельно перемішати.
Викласти…
А далі настає халепа. Бо викладати тартар, для красивої подачі до столу, треба в формі низького циліндру. Що руками аж ніяк не зробиш. Потрібна спеціальна формочка. Я скористався відерком з-під солодких горішків: вклав фарш на дно, прим’яв, а потім витрусив на тарілку.
…фарш по порціях,
З допомогою чайної ложки зробити заглибину по центру та викласти туди жовток яйця.
Подавати тартар до столу разом зі шматочками житнього хлібу.
Хліб має бути підсушений в духовці до стану твердої скоринки, але м’який в середині. Не зовсім сухарик, але близько до того. Хоча й свіжий житній – смакує.