Томатний соус
Кетчуп при приготуванні піци – воно, звісно, справа вдячна. Смак піци від того не програє. Але… це не дозволяє обрати саме той смак, який до вподоби. Навіть при наявності всіх тих різноманітних пропозицій, що існують на полицях супермаркетів. Томатні ж соуси, що продаються – й того не пропонують: різноманітність смаку – відсутня як клас. Ну хіба якщо якісь з європейських. Ну а якщо готувати піцу самостійно, то ніщо не заважає готувати самостійно й соус для неї.
200 мл (на одну піцу)
Загальний час приготування
45 хв.
- 6 середніх помідорів
- 1/2 чайної ложка базиліку
- 1 чайна ложка цукру
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки шматочків гострого червоного перцю
- 1/2 столової ложки оливкової олії
- 1/2 чайної ложки італійської приправи
- 1/4 чайної ложки подрібненого часнику
Є у мене підозра, що готувати томатний соус – то справа не така вже й проста, як здається на перший погляд. Але от моя перша спроба – не викликала ніяких нарікань. Хоча, от як на мій смак, цей соус пасує більше до спагеті та інших макаронів, тим не менш кого частував піцою з цим соусом – висловлювались схвально, в тому розумінні, що смачно.
Помідори перекрутити на м’ясорубці та процідити крізь сито, щоб очистити від кісточок та шкірки.
Вилити пюре на пательню, додати всі прянощі та оливкову олію. Перемішати та кип’ятити на більшому від середнього вогні впродовж ≈ 30 хвилин, або до стану, коли пюре випарується в третину від оригінального об’єму. Звісно, що треба періодично перемішувати пюре.