Ворчестерширський соус
Відомий всьому світу, з невимовною для слов’ян назвою, соус, що походить з центральної Англії, насправді зовсім і не соус, але ароматизатор.
З’явився він тоді, коли лорд Сендіс повернувся додому після свого губернаторства в Бенгалії й привіз звідти рецепт соусу. Відтворити цей соус він попрохав місцевих хіміків Джона Лі та Вільяма Перрінса. Результат був настільки жахливим на смак, що його, на щастя, не викинули, а полишили в підвалі. Через декілька місяців про цей витвір згадали й вже невідомо, що примусило авторів скуштувати його знову. Але на цей раз смак був зовсім іншим: соус дозрів й смакував відмінно. Рецепт тримається в найсуворішому секреті і соус, як і раніше, виготовляється за тією самою рецептурою та витримується в дубових бочках протягом декількох місяців.
Ворчестерширський соус додається в будь-які солоні страви, особливо в запіканки, супи, смажене на відкритому вогні м’ясо та сирні страви. Також цей соус смакує в томатному соку.
В продажу я знайшов цей соус тільки в МегаМаркеті. Але в мережі також є пропозиції, так що хто бажає, то знайде без особливих проблем.