Піца з моцарелою
Це не новий рецепт піци, але в ньому є суттєві відмінність, що спонукала мене викласти цей рецепт: моцарела.

8
Загальний час приготування
1 год. 20 хв.
Собівартість страви
4,1 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта. Собівартість страв указана з розрахунку придбання першоякісних складових по мінімально можливих цінах в київських супермаркетах
- тісто для піци
- 1/2 ріпчастої цибулі
- 75 томатного соусу або кетчупу
- 3 великих гриби
- 75 г шинки
- 250 г сиру моцарела
- 5 маслин
Зазвичай у нас в піцеріях готують піцу зі звичайним твердим сиром типу голандського. В принципі нічого страшного – смачно й так. Але якщо вже готувати вдома, то, по грошах, різниці між використанням звичайного твердого сиру та моцарели українського виробництва немає. А от різниця в смаку – є… істотна.
Тісто вимісити дві хвилини, розкачати та викласти на деко, змащене олією.

Змастити кетчупом,

викласти порізану напівкільцями цибулю,

згори – пластинки грибів

та смужки шинки.

Моцарелу нарізати тонкими пластинками та викласти згори.
Впритул викладати сир необхідності немає – він розплавиться та розтечеться рівномірно по всій піці.

Посипати орегано та викласти кружальця нарізаних впоперек маслин.

Запікати при максимальній температурі (зазвичай вона в духовках 250-280°C) впродовж 8 хвилин.

Після того, як я вперше приготував піцу саме з використанням моцарели – готувати зі звичайним твердим сиром я тупо відмовляюсь. Бо з моцарелою – це шмакота!
P.S. Начинка в вищенаведеному рецепті – це те, що було під рукою.


Приготували:


дякую за рецепт