Коктейль “Ракія пунш” (авторська версія)
Торік, з мотоподорожі, я привіз ракію. Як я вже писав раніше – то штука така, що, без особливої потреби, її споживати все ж таки не варто: штука міцна та ядуча. Як з приводу ракії висловлюється Urban Dictionary: “Надзвичайно міцний алкоголь, що його роблять болгари ДЛЯ болгар“. *CRAZY* Не можу не погодитись з таким твердженням.
0,60 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта
- 50 мл ракії
- 15 мл цукрового сиропу
- 30 мл ананасового соку
- 15 мл соку лайму
- содова на долив
- кубики льоду
- кружальце лайму
- червона коктейльна вишня
Так от, так би, мабуть, ракія і стояла в барі, що в нашій сім’ї має назву “АлкоЯщик” (жарт гумору в тому, що дружину кличуть Алла), якби не рецепт коктейлю, що я надибав в мережі. І, хоч в оригіналі йде рідкісна в наших українах чилійсько-перуанська виноградна горілка піско, мені спало на думку, що цілком доречно буде замінити цю складову на ракію (не те, щоб її знайти легше, але вона, поки що, у мене в наявності).
Що ж, експериментом я задоволений: коктейль легкий та м’який, з відчутним присмаком ракії, але без її ядучості.
Склянку для коктейлів наповнити кубиками льоду,
влити ракію, сік лайму, цукровий сироп та апельсиновий сік, все обережно перемішати.
Долити содової.
Прикрасити коктейль коктейльною вишнею та кружальцем лайму на шпажці.