Запіканка з картопляного пюре
Запіканка з картопляного пюре – це, мабуть, чи не найнесподіваніша страва з тих, що я готував. Можливо це все через владу стереотипів? Хз… але, тим не менш, страва смачна. Єдиний її недолік – холодною смакує вже не так. То ж подавати виключно гарячою.
6
Загальний час приготування
1 год.
- 0.5 кг картоплі
- 250 г грибів
- 100 г шинки (чи 1 куряча грудка)
- 100 г твердого сиру
- 1 куряче яйце
- 100 мл вершків
- 25 г масла
- 1 зубчик часнику
- сіль
Приготування складових
Гриби нарізати пластинками та посмажити на пательні.
Якщо замість шинки буде використана курка, то зварити грудку та нарізати пластинками.
Цибулю нашаткувати та обсмажити до золотавого.
Картоплю відварити,
розтовкти в пюре, додати солі, обсмажену цибулю, подрібнений зубчик часнику, вбити яйце, додати масла та влити вершки. Все ретельно перемішати та з’їсти.
Якщо ж вистачило сили волі ту смакоту не з’їсти як самостійну страву, то час готувати те, заради чого все мудрувалось:
Приготування запіканки
На невелике деко з високими стінками викласти половину пюре,
гриби,
нарізану шинку (чи курку),
решту пюре,
посипати згори тертим твердим сиром.
Запікати в духовці при 180°C впродовж 20 хвилин.
P.S. Як на мене – з шинкою смачніше, а от дружині більше подобається з куркою.
Частенько готую таку запіканку, але з грибами і шинкою не пробувала. Найчастіше роблю це з сьомгою, попередньо відваривши її. І часник в картопляне пюре я не додаю. А ваш варіант мені спобобався, обо”язково спробую. Особливо припала до душі ідея потерти зверху сир. І як я до цього не додумалась! Як не приготую її, то все здається, що чогось не вистачає моїй страві. А з cиром вийде довершений варіант!
Ой, даремне! Тут він – родзинка смаку.
Ну як же тут без сиру!
Я готую таку запіканку, але не з пюре, а зі скибок картоплі. Саме шукаю нові ідеї для святкового столу, тому обов’язково спробую таку варіацію страви. І часник тут дуже доречний:)