Борщ по томаківському
Ця страва надійшла до нас з далекої дніпропетровщини, з містечка Томаківка. Сімейний рецепт дружини: “сталість давніх традицій” й усьо такоє.
- 1 середня цибулина
- 1 невеликий буряк
- 1 велика морква
- 1 куряча грудка
- третина невеличкої капустини
- 3-4 картоплини
- 250 мл томатного соку з перцем
- кріп
- лавровий лист
[ad#horizontal_centered_banner]
Буряк нарізати соломкою
й засипати в каструлю з окропом, літри на 3-4. Варити 15-20 хвилин.
Вкинути порізану картоплю (я віддаю перевагу відносно дрібно порізаній картоплі) та курячу грудку, посолити й варити ще хвилин 10. За цей час готується засмажка.
Дрібно порізна цибуля
та морква, порізана кубиками
обсмажуються на сковороді впродовж 5 хвилин
додається томатний сік
й готується ще 5 хвилин.
Замість томатного соку можна використати пасту (3 столові ложки), але смак буде не той. Для отримання аутентичного смаку необхідний саме домашній томатний сік зі шматочками болгарського перцю. Причому, використовується тількі сам проціджений сік, шматочки перцю до страви не йдуть.
Засмажку влити в борщ й через 5 хвилин додати нашинковану капусту. Варити до того, поки не звариться капуста.
В цей час курячу грудку витягнути з борщу й дати охолонути. По рецепту – грудка ріжеться шматочками й закидається у вже готовий борщ. Але, як на мене, краще курку розсотати на шматочки
Як на мене – так воно симпатичніше. По феншую.
По тому, як приготувався борщ, додати 1 лавровий лист та дрібно порізаний кріп.
Можна використовувати сушений кріп, але краще – заморожений. Той, який з літа лежить в морозильнику, чекаючи на свій зоряний час.