Коктейль “Ванільний постріл”
Миттєвий коктейль, що його, без перебільшення, можна назвати витвором мистецтва змішування напоїв: Ванільний постріл.
Автор: Олександр Кан, Росія.
- 5 мл ванільного сиропу
- 20 мл лікеру “Кисле яблуко”
- 20 мл соку лимону (свіжовичавленого)
- 20 мл ванільної горілки
Помічено, що миттєві коктейлі “родом” з США або Європи – не такі яскраві за смаком, а більше тяжіють до яскравих назв, що, звісно, не зменшує їх цінності. Але… коктейльна культура до Росії прийшла не так вже й давно, можливо саме цим пояснюється те, що мистецтво змішування напоїв збагатилось неймовірною кількістю, яскравих за смаком та виглядом, коктейлів саме російського походження: неофіти завжди заповзяті у ставленні до своїх обов’язків.
Повертаючись до “Ванільного пострілу”, зауважу, що це приємний для ока та неймовірно смачний коктейль: як пити повільно, то м’який смак ванільної горілки змінюється кисличкою лимонного соку, після чого лікер “Кисле яблуко” вже сприймається як солодкий, але ванільний сироп, що йде останнім, нагадує, що то був все ж таки кислий лікер.
В післясмакових відчуттях домінує смак ванілі та легкий присмак яблука.
Приготування
В склянку для миттєвих коктейлів влити ванільний сироп,
Склянка, з огляду на об’єм складових, має бути ≥ 65 мл.
згори, по барній ложці з мадлером, влити лікер “Кисле яблуко”.
Наступний шар – сік свіжовичавленого лимону
та останній – ванільної горілки.
П’ється коктейль згори за 6-7 ковтків.
Споглядаючи на складові, може виникнути бажання зекономити на складових, та використати замість ванільної горілки – звичайну. Воно то можна, але пропадає вся довершеність композиції.