Кокосове молоко
Кокосове молоко, як в принципі, й сам кокос – це першочергове джерело жирів, що все ж таки необхідні організму, що б з цього приводу не не казали всілякі там вегани. Ну а нормальні люди, особливо знавці кулінарної та коктейльної справ, використовують кокосове молоко в якості складової в рецептах, особливо в кухні азійського регіону.
- 1 кокосовий горіх
- 200 мл фільтрованої або кип’яченої води
Щоб отримати кокосове молоко є два засоби: перший – створити собі халепу й, напружившись, таки знайти супермаркет, де воно продається консервоване; другий, менш очевидний, але значно простіший – видобути самостійно, з горіху.
Горіх розбити та вичистити серцевину (та ще пригода, як досвіду не маєш),
відрізати скоринку,
Перемолоти шматочки, разом з водою, в блендері.
Кокосову суміш процідити через марлю. На виході маємо:
саме кокосове молоко
та кокосову стружку, яку можна використати для випічки.
На смак свіжа стружка – значно приємніша, ніж та, що вже продається в супермаркетах.