Кокосове молоко

Кокосове молоко, як в принципі, й сам кокос – це першочергове джерело жирів, що все ж таки необхідні організму, що б з цього приводу не не казали всілякі там вегани.  Ну а нормальні люди, особливо знавці кулінарної та коктейльної справ, використовують кокосове молоко в якості складової в рецептах, особливо в кухні азійського регіону.

Кокосове молоко

  • 1 кокосовий горіх
  • 200 мл фільтрованої або кип’яченої води

Щоб отримати кокосове молоко є два засоби: перший – створити собі халепу й, напружившись, таки знайти супермаркет, де воно продається консервоване; другий, менш очевидний, але значно простіший – видобути самостійно, з горіху.

Горіх розбити та вичистити серцевину (та ще пригода, як досвіду не маєш),

Шматочки кокосу

відрізати скоринку,

Шматочки кокосу

Перемолоти шматочки, разом з водою, в блендері.

Кокосова суміш

Кокосову суміш процідити через марлю. На виході маємо:

саме кокосове молоко

Кокосове молоко

та кокосову стружку, яку можна використати для випічки.

На смак свіжа стружка – значно приємніша, ніж та, що вже продається в супермаркетах.

Кокосова стружка

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі