Томатний крем-суп
Щось подібне до такого супу я їв в Болгарії, але тоді він мене не вразив. А ось приготований вдома за наведеним нижче рецептом…
- 1 червона цибулина
- 800 г помідорів
- 300 мл курячого бульйону
- 50 г масла
- 70 мл вершків
- 5 столових ложок оливкової олії
- 2 лаврових листочки
- дрібка чорного перцю
- дрібка солі
В цей суп сіль не додається й потім його солити не варто. Солиться тільки цибуля, яка обсмажується – цієї кількості цілком достатньо.
Підготовчий етап
Цибулину дрібно нашаткувати,
помідори нарізати кубиками зі стороною 1-1.5 см.
Приготування
В каструлю додати оливкову олію та масло. Як масло розтане – додати цибулю, дрібку солі та обсмажувати її на середньому вогні 10-15 хвилин. Перемішувати.
Додати помідори та обсмажувати поки помідори не розм’якнуть. Періодично перемішувати. Влити бульйон, додати лаврові листки, довести суміш до кипіння та варити 15 хвилин.
Зняти з вогню, витягнути лаврові листки та перемолоти суміш блендером.
Влити вершки, перемішати, поставити на середній вогонь, довести до кипіння та зняти з плити.