Голландський соус (в блендері)

Один з п’яти основних соусів французької кухні – голландський соус. Але, оскільки я ще морально не готовий готувати оригінал, то поки задовольняюсь спрощеною його версією, що, тим не менш, доволі популярна в якості самостійного соусу до багатьох страв.

Голландський соус

Загальний час приготування
10 хв.


Собівартість страви
1,22 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта
  • 3 яєчних жовтки
  • 200 г вершкового масла (розтопленого)
  • 1 столова ложка соку лимону
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/8 чайної ложки кайєнського перцю

Приготування голландського соусу дуже подібне до приготування майонезу, відмінність лише в складових.

Жовтки збити разом з сіллю, кайєнським перцем та лимонним соком (30-40 с).

Обережно, спочатку по краплі, а потім – по столовій ложці, влити розтоплене вершкове масло. Як все влите – збивати ще секунд 10.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі