Голландський соус (в блендері)
Один з п’яти основних соусів французької кухні – голландський соус. Але, оскільки я ще морально не готовий готувати оригінал, то поки задовольняюсь спрощеною його версією, що, тим не менш, доволі популярна в якості самостійного соусу до багатьох страв.
Загальний час приготування
10 хв.
Собівартість страви
1,22 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта
10 хв.
Собівартість страви
1,22 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта
- 3 яєчних жовтки
- 200 г вершкового масла (розтопленого)
- 1 столова ложка соку лимону
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/8 чайної ложки кайєнського перцю
Приготування голландського соусу дуже подібне до приготування майонезу, відмінність лише в складових.
Жовтки збити разом з сіллю, кайєнським перцем та лимонним соком (30-40 с).
Обережно, спочатку по краплі, а потім – по столовій ложці, влити розтоплене вершкове масло. Як все влите – збивати ще секунд 10.