Домашній майонез з соняшникової олії


Готувати домашній майонез – це надзвичайно просто. Майонез – це те, що називається “емульсія”, себто: химерний засіб стверджувати, що ми здатні змусити ціле яйце всотати та утримувати до повної склянки олії. Магія? Ну, так – особлива, кулінарна магія! *CRAZY*

Домашній майонез

Складові для домашнього майонезу:

  • 1 куряче яйце
  • 0.5 чайної ложки гірчиці
  • 200 мл соняшникової олії
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • дрібка солі
  • дрібка чорного/білого перцю

Загальний час приготування: 10 хв.

Перш, ніж починати готувати майонез, слід зауважити, що всі складові мають бути кімнатної температури.

Яйце, гірчицю, перець та сіль збити блендером (з насадкою вінчик).

Збите яйце

А от далі настає сама відповідальна частина: додавання олії. Секрет полягає в тому, що олію треба подавати по краплі: одна крапля й збивати секунд 5-10. Наступна крапля й повторення циклу. Таким чином додати дві-три чайні ложки. Потім можна додавати вже по чайній ложці. Як половину олії додано, то влити лимонний сік. Ну й решту олії вливати вже тонкої цівкою. Загальний час збивання майонезу – 5 хвилин.

Майонез виходить настільки густий, що можна продемонструвати наступний фокус:

Домашній майонез


7 коментарів до “Домашній майонез з соняшникової олії”

  • Моріка:

    клас

    • admin:

      Сподіваюсь, рецептом скористались? ;)
      Бо я, наприклад, коли приготував майонез самостійно, в сторону магазинного й не дивлюсь тепер…

  • Галина:

    Шановний кухарю! Дуже дякую за смачний і корисний рецепт! Сама вже давно готую для своєї сім’я саме домашній майонез, бо вважаю, що він не тільки смачній, а ще й корисний, навіть дітям можна давати. Принципово використовую домашні продукти, а саме – яєчка, і звичайно, ніякого оцту – лише лимонній сік. Але в мене дещо інший рецепт, щодо кількості інгредієнтів. Спробувала Ваш рецепт і …. зрозуміла, що це щось неймовірне!!! Майонез за цим рецептом виходить дуже смачний, повітряній, ніжний. Ну, просто супер! Який там магазин! Я принципово магазинним майонезом вже давно не користуюся для приготування страв, навіть забула про його існування. А тепер дякуючи Вам в мене з’явився ще один рецепт для приготування домашнього майонезу і можливість порадувати свою сім’ю чимось смачненьким. Дуже дякую Вам!

  • Віка:

    Я теж часто роблю сама майонез, особливо, якщо готую салати для дитини. Іноді навіть туди натираю сир і додаю зубчик часнику, тоді можна використовувати, як намазка на хліб, мої домашні таке просто обожнюють. До речі, рецепт майонезу у мене той же, а от з густотою так, як на фото, чомусь не виходить. Щось я роблю не так. Може все залежить від соняшникової олії?

    • admin:

      Я збиваю вінчиком. Але й у мене таке бувало, що не збивається густо. Щоб такого не було – треба активніше збивати. =)

  • Хлопець:

    А гірчицю яку додавати – звичайну, чи суху. :)

Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно
  • User Avatar Marina до Тісто для піци – Ваш італійський рецепт просто знахідка для мене. Друзі говорять що тісто краще ніж в деяких «італійських» піцеріях міста. Вже й подруга попросила рецепт. А на...
  • User Avatar Наталія до Оливкова олія Ravika – Взагалі-то на оливковій олії екстра вірджин не смажать.
  • User Avatar Михайло до Меню Макдональдс – 1. Не всі гладкі люди їдять у Макдональдсі 2. Не всі, хто їсть у Макдональдсі - гладкі.