Духовка Samsung BF64CBBR
Я завжди з повагою ставився до продукції фірми Samsung, яка ще в 90-х випускала якісну, достатньо швидку та помірної ціни пам’ять, що дозволило відкластись в моїх мізках асоціативному ряду Samsung = зважений вибір, якщо нема гонитви за топовими конфігураціями. Тоді, правда, ще не було Samsung Galaxy.
Коли ж підійшов час міняти електроплиту зразка “совєцька-бронебійна” на щось таке, що не жере електрики як дугова піч, а має високу інертність з усіма наслідками, було придбано склокерамічну плиту Samsung та духовку Ardo. Плита не викликала ніяких нарікань (про неї я розповім згодом), а духовка – це був epic fail. То ж, коли при переїзді в інше житло постало питання вибору духовки, то зрозумів, що довіри до інших брендів в середньому ціновому діапазоні дещо поменшало. Сканування відгуків на Hotline привернуло увагу до цієї моделі: BF64CBBR. Велика кількість схвальних відгуків мене схилила до вибору на користь Samsung. Поки що невеликий час користування, але, тим не менш, додам і я свої 5 копійок.
Функціонал Samsung BF64CBBR
Здається, є всі режими з тих, що мені знадобляться й трошки з тих, що мені нафік не упали, але от “потрібні і все!” дружині, хоча готую все одно я:
- конвекція, коли працює задній нагрівальний елемент (це основний режим, що використовується мною найчастіше: підходить для випічки, для гарячих бутербродів, для всіляких запіканок)
- конвекція, коли працює горішній нагрівальний елемент (це для запікання курки чи м’яса в фользі, для всіляких стейків)
- конвекція, коли працює нижній нагрівальний елемент (а це мій улюблений: для піци! Окрім того, для всілякої іншої випічки, де потрібно залишати соковиту горішню частину й пропікати нижню)
- працюють горішній та нижній нагрівальні елементи (дідько його зна, навіщо мені те. Виробник стверджує, що це найкраще для запікання картоплі, але, як на мене, для цього підійшов би й перший, згаданий мною режим. Наче цей режим для готування з заморожених продуктів, але не певен, що я таким колись страждатиму.)
- великий гриль (дружина сказала, що треба. Ну треба, то треба; я плюнув щось пояснювати. Хай буде, як оце не шкода викидати гроші на функціонал, яким не користуються.)
- малий гриль (те саме, що й великий)
Додаткові плюшки, без яких, в теорії, можна обійтись, але на практиці вони істотно полегшують життя:
- Встановлення кінцевого часу приготування (як з прив’язкою до годинника так і без неї)
- Просто таймер (оцим користуюсь найчастіше.)
- Відкладений старт (з такими речами. як планування часу, я не дружу, то ж, як для мене, зайва штука)
- Освітлення (цяцька Нарешті я його можу вмикати й вимикати тоді, як мені це потрібно, а не тому, що духовка вирішила, що воно мені, те світло, треба.)
- Блокування від дітей (масявка якраз в тому віці, коли все треба посмикати й подосліджувати.)
- Вбудований датчик температури (мегаприємна штука: спочатку виставляється потрібна температура, а як її досягнуто – духовка про це повідомляє.)
- 2 деко (глибоке та пласке) та гратки
- скло в дверцятах виймається (хто скаже, що то дрібниця – я в того плюну.)
- вентиляторів для конвекції два (й розкажіть мені, що одного цілком достатньо.)
Ще такий момент: температура та час виставляються правою ручкою на панелі. Просто і зручно: крутиш туди-сюди до потрібних значень. Бо коли оце виробники для таймера вводять в конструкцію окрему ручку…
Загалом, по якості, нарікань жодних: духовка пропікає всі страви рівномірно, все працює і не ламається. Єдине, що непокоїть: максимальна температура для духовки – 250°C. Для піци ж треба 300. Поки ще в цій духовці не готував, то ж не можу сказати: виходить піца чи ні. Але обов’язково по результатах відпишусь.
В принципі, щось я не бачив, щоб продавцями вказувалась максимальна температура в духовках. А дарма.
Середня ціна на духовку Samsung BF64CBBR, як повідомляє Hotline: 378 $. По дещо меншій ціні її пропонує Технотрейд.