Гарячі бутерброди

Саме такі бутерброди готувались зранку, по вихідних, батьками дружини впродовж багатьох років. Вирішили й ми з дружиною продовжити цю традицію.

Гарячий бутерброд
Загальний час приготування: 1 год
З розрахунку на чотири бутерброди:

  • 4 скибки батону
  • 2 курячих яйця
  • 1 помідор
  • 100 г шинки
  • 100 г твердого сиру
  • майонез
  • гірчиця



Власне, нарізати батон на заплановану кількість бутербродів,

Батон, нарізаний на бутерброди

змастити хліб майонезом (товщина шару – за смаком),

Шар майонезу

покласти згори тонко нарізану шинку,

Шар шинки

змастити шинку гірчицею (я використовую “Міцну” ТМ “Торчин”),

Шар гірчиці

покласти порізані вздовж яйця,

Шар яєць

згори – тонко, майже прозоро, порізані помідори,

Шар помідорівй, наостанок, твердий сир.

Шар твердого сиру

Розігрівати бутерброди можна як в мікрохвильовій, так і в духовці впродовж 2-3 хвилин.

Гарячі бутерброди

Я віддаю перевагу варіанту запікання в духовці, при температурі 180 °C в режимі “гриль”, попередньо залишивши деко, на якому бутерброди будуть запікатись, в духовці. Як результат – бутерброди отримують хрумку, але не суху, скоринку знизу й чудово розігріваються згори.

Зауваження 1. Шар майонезу має бути не за товстий, інакше все, що згори, просто “попливе” по хлібу.

Зауваження 2. Шар гірчиці можна намастити густо, бо при термічній обробці гірчиця втрачає свою гостроту й затонкий шар – просто не відчуватиметься на смак.

Зауваження 3. Помідори варто різати якомога  тонше, бо мають яскравий смак і, якщо порізані товсто, то просто “забивають” всі інші компоненти.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно