Свинячі реберця, тушені в томатному соку

Ця страва була випробувана на: дружині, на родичах дружини та на моїх друзях в Румунії. Всюди частування пройшло з однаковим успіхом, викликавши бурю схвальних відгуків.

Свинячі реберця, тушені в томатному соку

  • 1.5 кг свинячих ребер
  • 1 велика цибулина
  • 10 фруктів чорносливу
  • 2 л томатного соку
  • 2 столові ложки меду
  • чорний перець

Цей рецепт я знайшов у Львові, в одному затишному закладі, що розташований в приміщенні бернардинського монастиря. Звісно, що одразу ніхто зі мною рецептом ділитись не збирався, але оскільки їздити до Львова й куштувати цю страву буде дещо незручно, то, в решті решт, зрозумівши весь мій розпач, таки розповіли. Так що як будете у Львові – обов’язково відвідайте той заклад, до того ж там варять смачне пиво.

Підготовка

Реберця промити,

Свинячі реберця

та обсмажити на розпеченій пательні.

Смажити реберця сильно не треба, достатньо щоб утворилась золотава скоринка.

Обсмажені свинячі реберця

Цибулю нарізати великими напівкільцями.

Приготування

В гусятниці викласти:

шар реберець,

Свинячі реберця

шар цибулі.

Напівкільця цибулі

Повторити цикл. =)

Свинячі реберця

Напівкільця цибулі

Свинячі реберця

Залити все томатним соком,

Томатний сік

додати мед та чорнослив. Чорний перець додати за смаком (3-5 дрібок).

Чорнослив

Тушити на середньому вогні годину.

Якщо реберця викладені в два шари, то години вистачить, якщо ж, як в моєму випадку, шарів більше, то тушити півтори години.


7 коментарів до “Свинячі реберця, тушені в томатному соку”

  • Radu:

    Delicious, it is a ”must try” !

  • Галина:

    Я тільки не зрозуміла : їх треба обсмажити на сухій пательні, чи з додаванням якоїсть олії? Ніколи ребра с томатним соком у такій кількості не робила.

  • А я готую аналогічно, і не тільки реберця – так можна тушкувати різні частини свинини. Але без томату – тільки заливаю розведеним в воді медом та гірчицею. Тобто – розвожу в воді мед, трошки солі та перцю, і гірчиця. Виходить солодкий соус, який дуже пасує до свинини.
    Як варіант – можливо в ньому маринувати, а потім готувати на багатті.
    Нещодавно спробували таким чином маринувати курячі крила – теж вийшло дуже смачно.

  • вячеслав:

    я таке приготую своі сімі на новий рік

  • вячеслав:

    все що ми робимо потібно готувати із любовью

Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно