Рис з морепродуктами
В принципі, це така собі лінива версія паельї. З продуктів, які достатньо легко придбати в наших супермаркетах.
Виходить настільки смачно, що зацікавило навіть нашого кота.
- 400 г рису
- 500 г креветок
- 1 кг мідій очищених
- 250 г кальмарів
- 30 г оливок
- 1 цибулина
- 4 зубчики часнику
- 0.5 чайної ложки мускатного горіху меленого
- 0.25 чайної ложки каєнського перцю
- естрагон, він же полин естрагонний, він же тархун
- 150 г оливкової олії
[ad#horizontal_centered_banner]
Креветки варити впродовж 10-15 хвилин. Бульон процідити й відставити. Креветки почистити.
Мідії підсолити й обсмажити на оливковій олії. Й також хай чекають свого часу.
Кальмари порізати кільцями. Кинути в підсолену холодну воду, довести до окропу й варити 5-10 хв.
Цибулю порізати й підсмажити на оливковій олії до золотавого на великій сковороді. Всипати порізані зубчики часнику, викласти креветки й посипати естрагоном. Додати мідії, кільця кальмарів та, за бажанням, оливки. Залити те все бульоном з креветок й тушити 20 хв.
Окремо відварити рис, додавши червоного перецю та мускатного горіху.
Подавати страву до столу: рис, на який викладені дари моря й полите те все підливою.