Салат “Фунтік”
Це салат від однієї моєї знайомої, що за студентський часів мала прізвисько “Фунтік”. Так що рецепт іменний, авторський.
- 1 пекінська капустина
- 10 помідорів чері
- 1 куряча грудка
- 5 курячих яєць
- 3-4 столові ложки майонезу
- базилік
- сіль
Любителям замінювати складові: не варто заміщувати пекінську – білокачанною, а чері – звичайними. Краще тоді не готувати цей салат взагалі.
Підготовчий етап
Курячу грудку відварити та нарізати кубиками зі стороною ≈ 1 см.
Яйця відварити та також нарізати кубиками.
Помідори чері нарізати четвертинками.
Пекінську капусту розрізати вздовж на чотири частини та потім дрібно порізати впоперек.
В салат “пішла” вся зелена й та біла частина, де капуста ще не груба. Загалом десь 3/4 всієї довжини.
Приготування
Той випадок, коли підготовчий етап займає більше часу, ніж саме приготування страви й, тим більш, поїдання. Доля всіх салатів.
Всі овочі скласти в миску, додати сіль та базилік за смаком й обережно перемішати. Додати майонез (тільки без оцього пост-совкового фанатизму) та перемішати ще раз. Виходить святковий тазик салату.