Салат з перепелиними яйцями та твердим сиром
Не знаю, як у інших, народжених в совєтах, але, підозрюю, що так само, у мене ставлення до перепелиних яєць було як до їжі багатих. Щось таке, що асоціювалось з “гнобителями трудового народу” ну й вся така інша совєцька пропаганда.
Що ж, часи змінюються, змінюється і ставлення до речей. Тим більш, що ціна на перепелині яйця – не сказати, щоб була якась така вже захмарна. Ні, споживати їх в якості яєчні – це таки марнотратство, а от у всілякі салати – цілком доречно, тим більш, що по рецепту йдуть саме вони.
Готувати цю ставу на якісь свята – занадто жирно буде: й яєць піде до біса, й готувати – захекаєшся. А от вряди-годи побавити себе смачненьким – саме те, що треба.
З розрахунку на одну порцію:
- 3 перепелиних яйця
- 1/4 червоної цибулі
- 1/2 помідору
- 2 листки салату-латуку
- 25 г твердого сиру
- гілочка кропу
- 1 чайна ложка лимонного соку
- 3 чайні ложки оливкової олії
- дрібка солі
[ad#horizontal_centered_text]
Цибулину нарізати впоперек та викласти першим шаром,
половину помідору розрізати вздовж, видалити всю рідину та кісточки, нарізати тонко впоперек та викласти другим шаром,
листки салату-латуку порвати дрібними клаптями та викласти третім шаром.
Відварені яйця порізати на шість частин та викласти на листя салату-латуку,
посипати згори тертим сиром
Я використовував як звичайний твердий сир, так і підкопчений, польський. З підкопченим сиром мені сподобалось більше.
Прикрасити дрібно порізаним кропом.
Полити салат посоленою оливковою олією, що змішана з лимонним соком.
[ad#horizontal_centered_text]
супер салат!