Грибний крем-суп

Одна з тих страв, про приготування якої якраз й існує примовка “Не такий страшний чорт, як його малюють”. Ну, принаймні мені здавалось, що приготувати грибний крем-суп – це щось з розділу недосяжних кулінарних висот. Як свідчить практика – висоти не такі вже й недосяжні, та й не висоти взагалі… так, пагорбки. =)

Грибний крем-суп

Кількість порцій
7


Загальний час приготування
1 год.
  • 2 л курячого бульйону
  • 1 середня цибулина
  • 0.5 кг печериць
  • 50 г вершкового масла
  • 2 столові ложки борошна
  • 20 мл вершків
  • 1/4 чайної ложки імбиру
  • 0/5 столової ложки солі

Цибулю дрібно нашаткувати,

Цибуля

та злегка обсмажити.

Обсмажена цибуля

Печериці нарізати пластинками,

Печериці

додати до цибулі, всипати дрібку солі, весь імбир та обсмажувати до стану готовності грибів.

Смажені гриби та цибуля

В каструлі розтопити вершкове масло, додати борошно та смажити 2 хвилини. Постійно перемішувати!

Борошно, смажене на маслі

Влити бульйон, але порціями по 200 мл. Після того, як вливається кожна порція – ретельно перемішувати, щоб не утворювались грудки. Весь цей процес тотожний приготуванню соусу бешамель.

Приготування бульйону

Як додано весь бульйон – закип’ятити, додати гриби та цибулю, знову довести до кипіння.

Гриби в бульйоні

Занурити в суп блендер та за його допомоги перемолоти гриби. Знову довести до кипіння та варити на меншому від середнього вогні 10 хвилин.

Грибний крем-суп

Влити вершки, знову довести до кипіння. Зняти каструлю з вогню.

Цей та інші рецепти можна знайти на сайті CookFry.

1 коментар до “Грибний крем-суп”

  • Інна:

    Я дуже люблю замовляти грибний крем-суп в ресторанах, але ніколи не пробувала готувати його сама. Судячи з рецепту, нічого складного немає, обов’язково спробую приготувати.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі