Грибний крем-суп
Одна з тих страв, про приготування якої якраз й існує примовка “Не такий страшний чорт, як його малюють”. Ну, принаймні мені здавалось, що приготувати грибний крем-суп – це щось з розділу недосяжних кулінарних висот. Як свідчить практика – висоти не такі вже й недосяжні, та й не висоти взагалі… так, пагорбки.
7
Загальний час приготування
1 год.
- 2 л курячого бульйону
- 1 середня цибулина
- 0.5 кг печериць
- 50 г вершкового масла
- 2 столові ложки борошна
- 20 мл вершків
- 1/4 чайної ложки імбиру
- 0/5 столової ложки солі
Цибулю дрібно нашаткувати,
та злегка обсмажити.
Печериці нарізати пластинками,
додати до цибулі, всипати дрібку солі, весь імбир та обсмажувати до стану готовності грибів.
В каструлі розтопити вершкове масло, додати борошно та смажити 2 хвилини. Постійно перемішувати!
Влити бульйон, але порціями по 200 мл. Після того, як вливається кожна порція – ретельно перемішувати, щоб не утворювались грудки. Весь цей процес тотожний приготуванню соусу бешамель.
Як додано весь бульйон – закип’ятити, додати гриби та цибулю, знову довести до кипіння.
Занурити в суп блендер та за його допомоги перемолоти гриби. Знову довести до кипіння та варити на меншому від середнього вогні 10 хвилин.
Влити вершки, знову довести до кипіння. Зняти каструлю з вогню.
Цей та інші рецепти можна знайти на сайті CookFry.
Я дуже люблю замовляти грибний крем-суп в ресторанах, але ніколи не пробувала готувати його сама. Судячи з рецепту, нічого складного немає, обов’язково спробую приготувати.