Різото з фрикадельками
Як свідчить практика, то більшість смачних страв, що на перший погляд здаються безмежно складними – елементарні в приготуванні. Різото з фрикадельками – не виключення.
8
Загальний час приготування
1 год.
- 400 г свинини
- 140 г довгого рису
- 400 г помідорів
- 1/2 цибулини
- 2 зубчики часнику
- 2 чайні ложки коріандру
- 2 чайні ложки кмину
- 1/4 чайної ложки білого перцю
- 1 чайна ложка солі
- 2 пір’їни зеленого перцю
- 5-6 гілочок петрушки
- 1 л овочевого чи курячого бульйону
На повноправне різото страва не тягне з відсутності частини складових, але, загалом, за методою приготування – різото і є.
Підготовчий етап
Помідори залити окропом, очистити від шкірок, дрібно нарізати.
Фарш перекрутити, додати сіль та білий перець, ретельно перемішати, зробити кульки розміром з перепелине яйце.
Ріпчасту цибулю та часник дрібно нашаткувати.
Листочки петрушки та зелену цибулю дрібно нарізати.
Кмин перемолоти чи дрібно нарізати (те ще задоволення!).
Приготування
Фрикадельки обсмажити до утворення скоринки й відкласти.
На тій ж петельні обсмажити ріпчасту цибулю та часник впродовж 5 хвилин.
Додати рис, коріандр та кмин й обсмажувати ще 1-2 хвилини.
Додати помідори, влити бульйон та варити до моменту, поки рис не стане майже готовим (10-15 хвилин).
Додати фрикадельки, петрушку та зелену цибулю та варити до готовності рису (ще 5 хвилин).
Петрушка та зелена цибуля – це мій вибір того, що варто додати в страву. Ці складові не обов’язкові й додаються на розсуд кухаря.
Зауваження. Страву солити не треба, бо буде гидка кислятина.
Дивина! У цій страві немає ніяких екзотичних інгредієнтів, але смак дуже незвичайний – моїй родині дуже сподобалось! Та й приготування не зайняло багато часу. Справді смакота, щиро дякую вам за рецепт!
Це через відсутність солі.
О, якщо всій сім’ї сподобалось, то це просто чудово.