Салат “Балчік”
Салат “Балчік” це моя варіація на тему класичного болгарського “шопського” салату, одного з тих, що готують на швидку руку. Відмінності полягають в засобі нарізки овочів; маслини та майонез я вже додав з власних уподобань. Ну а назва… оскільки вперше шопський салат я скуштував саме в місті Балчік, то назва салату намалювалась сама по собі.
4
Загальний час приготування
15 хв.
- 3 середніх помідора
- 1 огірок
- 1/4 цибулини
- 200 г бринзи
- 150 г маслин
- 2 столові ложки майонезу
- сіль
Як я вже розповідав раніше – мені дуже не подобається те, як болгари овочі в салат нарізують: занадто вже великі шматки. Відповідно й в своєму салаті я овочі нарізав так, як мені більш звично та смакує.
Дрібно нарізати помідори,
так само дрібно порізати огірки
та бринзу.
Бринза була з кропом, що салату було тільки на краще. Не наполягаю, що має бути саме так, але як стрінеться така бринза – беріть до салату обов’язково.
Четвертинку цибулі нарізати максимально тонко.
Скласти всі овочі та оливки в посуд, додати майонез, 2-3 дрібки солі та перемішати.