Салат “Ніжний”
Салат повністю виправдовує свою назву. Головне – знати міру як з оливками, та, що головне, з майонезом. Бо в екс-совєцьких традиціях присутнє таке, щоб додавати цей вельми чудовий соус в усі салати та без міри. Пожалійте його, він не заслуговує таких знущань.
4
Загальний час приготування
25 хв.
- 5 курячих яєць
- 200 г твердого сиру
- 150 г майонезу
- 1/2 банки (300 г) консервованих оливок
- сухарі
Сухарі для салату
Оскільки точну кількість грамів цих самих сухарів поки невідома, то скажу що готуються вони з 5 скибок батону: нарізати кожну скибку на кубики та просушити в духовці при 180°C впродовж 10-15 хвилин.
Соус для салату
Майонез та жовтки відварених яєць перемішати до утворення однорідної маси.
Сам салат
Яєчні білки дрібно нарізати,
оливки порізати впоперек на чотири частини,
сир потерти на дрібній тертці.
Вже не вперше зустрічаюсь з ситуацією, що польський підкопчений сир смакує в салаті найкраще. Цей випадок – не виключення.
Всі складові перемішати, додати соус та перемішати ще раз.
Зауваження. Хоч салат можна споживати й одразу, але смакує він краще, як постоїть годину в холодильнику: сухарі розм’якнуть й від того страва смакує ще краще.
омном пальчики оближиш