Борщ на свинячих реберцях, з лимонним соком
Оскільки рецепт борщу з лимонним соком мені надиктували дещо похапцем, поки відбувався майстер-клас, то декотрі ЦВ було пропущено. То ж довелось надолужувати втрачене методою спроб та помилок. І тільки, коли я переконався, що борщ виходить смачним – ділюсь знанням з громадою.
10
Загальний час приготування
1 год. 30 хв.
- 4.5 л води
- 400 г свинячих реберець
- 1 буряк
- 1 цибуля
- 1 морква
- 2-3 середніх картоплини
- 200 г білокочанної капусти
- 2 столові ложки томатної пасти
- 2 столові ложки лимонного соку
- 1 чайна ложка чорного перецю
- 1 столова ложка солі
Однією з важливих складових цього борщу є буряк, що його попередньо треба запекти в духовці при 180°C впродовж години. Хоч сам по собі цей овоч і так достатньо солодкий, але, як запечений, набуває яскравішого, солодшого смаку.
Поки готується буряк, поставити варитись на більшому від середнього вогні свинячі реберця.
Через півгодини можна починати готувати заправку.
Заправка перша
Цибулю дрібно порізати та обсмажити до золотавого.
Моркву порізати соломкою,
та обсмажити разом з цибулею на середньому вогні впродовж 5-10 хвилин, поки не стане солодка.
Додати заправку до бульйону.
Заправка друга
До цього часу, як треба робити другу заправку, буряк вже достатньо пропікся. Почистити, порізати соломкою,
викласти на пательню, додати томатну пасту, 4-5 ложок бульйону, лимонний сік. Все перемішати та обсмажити на середньому вогні 3-5 хвилин.
Додати до бульйону.
Приготування борщу
Як додано обидві заправки, то справа залишилась за малим.
Картоплю почистити та нарізати дрібними кубиками зі стороною ≈1.5 см,
додати до борщу.
Поки картопля вариться, нашаткувати капусту,
й, також, додати до борщу.
Як капуста звариться, зняти борщ з вогню, додати чорний перець та сіль. Все перемішати та дати настоятись 5 хвилин.
P.S. В моїх планах – не обмежуватись тими трьома рецептами борщу, що вже є на цьому сайті. Є думка спробувати приготувати борщ з чорносливом або з пампушками – куштував я такі може раз або два в житті. Так що далі буде…