Жульєн російський
Взагалі-то, в французькій кухні, “жульєн” означає засіб нарізання овочів, рідше риби чи м’яса, соломкою перед тим, як їх обсмажити. А от та страва, яку ми звикли називати жульєном – дідька лисого французька. Самі ж французи вважають, що це страва російська.
6
Загальний час приготування
1 год. 15 хв.
- 1 цибулина
- 1 куряча грудка
- 200 г грибів
- 100 г твердого сиру
- 12 столових ложок соусу Бешамель
- імбир
- сіль
Спочатку треба приготувати сам соус Бешамель. Як саме – написано тут.
Цибулю нарізати напівкільцями та обсмажити до золотавого.
Гриби нарізати соломкою, додати до цибулі, додати солі та імбиру. Смажити до готовності грибів.
Відварену курячу грудку також нарізати соломкою, додати до грибів та обсмажувати 2-3 хвилини.
Розкласти суміш по кокотницях,
додати в кожну по 2 ложки соусу та перемішати.
Посипати згори тертим сиром.
Запікати в духовці, що попередньо розігріта до 180°C впродовж 15 хвилин.