Соус Бешамель

Соус Бешамель, или как чаще его называют, базовый соус Бешамель — имеет другое название: белый соус. Используется как основа для других соусов или как компонент в различных блюдах.

Соус Бешамель

  • 100 г сливочного масла
  • 8 столовых ложек муки без горки
  • 900 мл молока
  • щепотка молотого мускатного ореха
  • щепотка черного перца
  • 1/3 чайной ложки соли


Масло растопить на сковороде, на несколько большем среднего огне,

Растопленное сливочное масло

обавить муку, перемешать и держать на огне в течение 5 минут. Постоянно перемешиват!

Сливочное масло и мука

Порционно, по стакану, влить молоко, перемешивая смесь до однородного состояния. Держать на огне 15 минут, пока в смеси не перестанет ощущаться вкус муки. Постоянно перемешивать!

Как только соус будет уже готов, добавить соль и мускатный орех.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно
  • User Avatar Marina до Тісто для піци – Ваш італійський рецепт просто знахідка для мене. Друзі говорять що тісто краще ніж в деяких «італійських» піцеріях міста. Вже й подруга попросила рецепт. А на...
  • User Avatar Наталія до Оливкова олія Ravika – Взагалі-то на оливковій олії екстра вірджин не смажать.
  • User Avatar Михайло до Меню Макдональдс – 1. Не всі гладкі люди їдять у Макдональдсі 2. Не всі, хто їсть у Макдональдсі - гладкі.