Мускатний горіх

Батьківщиною мускатного дерева вважаються Молуккські острови й острови моря Банда, а на сьогоднішній день – вирощується в місцевостях з тропічним кліматом. Як пряність – використовується як квіт, так і горіхи.

Мускатний горіх

У мускатного горіху і мускатного квіту сильний витончений аромат і пряно-пекучий смак, але різних відтінків. Тому ці прянощі не аналогічні одна одній і знаходять різне застосування. Іноді їх використовують разом як такі, що доповнюють і збагачують одна одну. Мускатний квіт – дорожча пряність і зустрічається на ринку набагато рідше, ніж мускатний горіх.

Тертий мускатний горіх додають в ніжні види м’яса та рибні страви (відварна і тушкована риби, холодець, рибні супи); застосовують для ароматизації овочів:  салатів і пюре з картоплі, брукви, ріпи, овочевих супів, майже в усіх грибних стравах; використовують в соусах для всіх видів домашньої птиці та макаронів.

Рекомендується вживати цю пряність в стравах з м’ясних і рибних фаршів; в начинках для пиріжків та млинців (як солодких, так і солоних); в яєчних стравах.

Дуже добре використовувати горіх в маринадах для птиці. Головне, витримувати не більше півгодини, інакше можна перебрати з ароматом.

Але слід зауважити, що не варто змішувати мускатний горіх з іншими яскравими прянощами. Виключення складають чорний, білий та червоний перці.

З мускатним горіхом готують варення, компоти, пудинги і солодощі з тіста: кренделі, печива, пироги.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно