Коктейль “Ракія пунш” (авторська версія)

Торік, з мотоподорожі, я привіз ракію. Як я вже писав раніше – то штука така, що, без особливої потреби, її споживати все ж таки не варто: штука міцна та ядуча. Як з приводу ракії висловлюється Urban Dictionary: “Надзвичайно міцний алкоголь, що його роблять болгари ДЛЯ болгар“. *CRAZY* Не можу не погодитись з таким твердженням.

Ракія пунш

Собівартість коктейлю
0,60 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта
  • 50 мл ракії
  • 15 мл цукрового сиропу
  • 30 мл ананасового соку
  • 15 мл соку лайму
  • содова на долив
  • кубики льоду
  • кружальце лайму
  • червона коктейльна вишня

Так от, так би, мабуть, ракія і стояла в барі, що в нашій сім’ї має назву “АлкоЯщик” (жарт гумору в тому, що дружину кличуть Алла), якби не рецепт коктейлю, що я надибав в мережі. І, хоч в оригіналі йде рідкісна в наших українах чилійсько-перуанська виноградна горілка піско, мені спало на думку, що цілком доречно буде замінити цю складову на ракію (не те, щоб її знайти легше, але вона, поки що, у мене в наявності).

Що ж, експериментом я задоволений: коктейль легкий та м’який, з відчутним присмаком ракії, але без її ядучості.

Склянку для коктейлів наповнити кубиками льоду,

Кубики льоду

влити ракію, сік лайму, цукровий сироп та апельсиновий сік, все обережно перемішати.

Ракія, сік лайму, цукровий сироп та апельсиновий сік

Долити содової.

Ракія пунш

Прикрасити коктейль коктейльною вишнею та кружальцем лайму на шпажці.

Коктейльна вишня та кружальце лайму


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно