Коктейль “Ванільний постріл”

Миттєвий коктейль, що його, без перебільшення, можна назвати витвором мистецтва змішування напоїв: Ванільний постріл.

Автор: Олександр Кан, Росія.

Коктейль Ванільний постріл

  • 5 мл ванільного сиропу
  • 20 мл лікеру “Кисле яблуко”
  • 20 мл соку лимону (свіжовичавленого)
  • 20 мл ванільної горілки

Помічено, що миттєві коктейлі “родом” з США або Європи – не такі яскраві за смаком, а більше тяжіють до яскравих назв, що, звісно, не зменшує їх цінності. Але… коктейльна культура до Росії прийшла не так вже й давно, можливо саме цим пояснюється те, що мистецтво змішування напоїв збагатилось неймовірною кількістю, яскравих за смаком та виглядом, коктейлів саме російського походження: неофіти завжди заповзяті у ставленні до своїх обов’язків. =)

Повертаючись до “Ванільного пострілу”, зауважу, що це приємний для ока та неймовірно смачний коктейль: як пити повільно, то м’який смак ванільної горілки змінюється кисличкою лимонного соку, після чого лікер “Кисле яблуко” вже сприймається як солодкий, але ванільний сироп, що йде останнім, нагадує, що то був все ж таки кислий лікер. *CRAZY*

В післясмакових відчуттях домінує смак ванілі та легкий присмак яблука.

Приготування

В склянку для миттєвих коктейлів влити ванільний сироп,

Склянка, з огляду на об’єм складових, має бути ≥ 65 мл.

Шар ванільного сиропу

згори, по барній ложці з мадлером, влити лікер “Кисле яблуко”.

...та шар лікеру Кисле яблуко

Наступний шар – сік свіжовичавленого лимону

...та шар свіжовичавленого соку лимону

та останній – ванільної горілки.

Коктейль Ванільний постріл

П’ється коктейль згори за 6-7 ковтків.

Споглядаючи на складові, може виникнути бажання зекономити на складових, та використати замість ванільної горілки – звичайну. Воно то можна, але пропадає вся довершеність композиції.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно