Коктейль “Кавунний коблер”
В принципі, про кавунний коблер варто було б написати ще влітку, в серпні. Але о тій порі до Києва чомусь доїжджають тільки несолодкі кавуни. Самі солодкі – з’являються тільки на початку осені. І велика халепа полягає в тому, що з огляду, на кількість льоду в коктейлі – доречним би він був саме влітку. Але самий смачний, солодкий та з яскравим смаком, кавунниий коблер можна приготувати тільки в вересні.
0,4 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта
- 2 столові ложки кавуна
- 1/8 лимону
- 50 мл горілки
- 10 мл цукрового сиропу
- Спрайт
- кришений лід
Кавун потовкти в шейкері, туди ж вичавити лимон, влити горілку та цукровий сироп. Збовтати з льодом.
В коктейльну склянку насипати на дві третини кришеного льоду,
влити через дрібне сито суміш, долити “Спрайту” та обережно перемішати.
На цьому етапі – вже можна собою пишатись та подавати коктейль до споживання. Але… справжнім професіоналам – таке не лічить. Тому треба додати естетики. Себто прикрасити коктейль.
Для цього – досипати кришеного льоду в склянку,
додати дві трубочки та прикрасити шматочком кавуна на шпажці.