Конкурс “Трипільська кухня”

Трипільське Коло – це міжнародний культурний фестиваль, що проходить в стилі “етно”. Цього року він буде з 28 червня по 1 липня. Місце проведення фестивалю – м. Ржищев Київської області (81 км від Києва).

Трипільське колоВ рамках проведення фестивалю «Трипільське коло» оголошується кулінарний конкурс на звання ”Майстра трипільської кухні”.

Мета конкурсу

  • Привернути увагу громадськості до “трипільської культури”, презентуючи екологічні, смачні, прості народні страви (які теоретично могли бути в раціоні трипільців);
  • Підняття національного духу і підвищення патріотизму, шляхом популяризації народної кулінарної культури з глибоким слов’янським корінням;
  • Долучити небайдужих людей до творчості, адже страви теж можуть бути витвором мистецтва (та ще й не абияким, а смачним!);
  • Відшукати страву, яка може стати кулінарним символом трипільської культури.

Проведення конкурсу

Конкурс складається з двох частин:

  1. Відбірний етап. В ньому може брати участь будь-хто, не залежно від віку і статі. Головна вимога – це бажання творити смачну і корисну їжу, бажання презентувати страву, яку на Вашу думку могли готувати наші пращури за часів існування трипільської культури. Кожен бажаючий може надіслати членам комісії фото конкурсної страви та технологію її приготування. В результаті комісія відбере десять фіналістів, що і візьмуть участь у фінальній частині конкурсу.
  2. Фінальна частина. Десять кращих кухарів, страви яких попередньо найбільше сподобались комісії, візьмуть участь у кулінарному шоу, що відбудеться на Трипільському майданчику фестивалю. Конкурсанти мають приготувати в умовах польової кухні свою страву та надати ії на дегустацію членам журі. В результаті шановне журі визначить переможця конкурсу та двох лауреатів, які отримають дипломи з почесними званнями та призи від спонсорів конкурсу.

Правила конкурсу:

  • Участь у конкурсі можуть брати громадяни будь якої країни світу;
  • Кухарю, що бажає брати участь у конкурсі, має бути повних 18 років. Верхня вікова планка не встановлюється;
  • Професійні кухарі не мають жодної переваги перед аматорамии;
  • Фантазія кухарів дещо обмежується, адже до конкурсу приймаються лише страви, до складу яких входять продукти харчування, що мають українське походження;
  • Члени комісії будуть радо вітати кухарів, страви яких не будуть містити продукти тваринного походження отримані вбивчим або насильницьким шляхом;
  • Члени комісії з цікавістю віднесуться до оригінальних назв презентованих страв, особливо, якщо такі назви будуть тотожні трипільській тематиці;
  • Члени комісії переконані, що наші пращури не використовували при виготовленні страв сучасну високотехнологічну техніку). Трипільська піч, або її прапрапра…правнучка у вигляді духової шафи – це допустимий максимум для запечених страв;
  • Переможці відбіркового етапу конкурсу будуть визначені до 18 червня 2012 року;
  • Конкурсанти погоджуються, що організатори даного конкурсу можуть використовувати рецептури страв, наданих для участі в конкурсі, технології приготування та назви без додаткових погоджень з авторами даних страв на власний розсуд;
  • Фото, імена переможців та фіналістів даного конкурсу, а також закладів, які направили своїх представників до участі в даному конкурсі, будуть надруковані в засобах масової інформації, будьте пильні та обережні – популярність то великий, але й приємний тягар).

Правила подачі інформації для участі у відбірному етапі:

  1. Інформація про страву, яку конкурсант хоче презентувати, надсилається листом на адресу електронної пошти kuharTK2012@gmail.com в проміжку з 15 травня по 15 червня 2012 року;
  2. Лист має містити дві, три, або максимум чотири фото страви з різних боків в форматі JPEG. Розмір одного зображення не повинен перевищувати 2 Mb, якість зображення не має першочергового значення;
  3. Лист має містити докладний опис страви, ідею, яку автор заклав у суть даного витвору кулінарного мистецтва, та докладну рецептуру приготування. Перевага надається рецептам, які мають цифрові покажчики щодо кількості продуктів та часу приготування. В технології приготування опишіть, яке обладнання необхідно використати, щоб приготувати дану страву;
  4. В листі обов’язково має бути інформація про автора даної страви: ПІБ, вік, місце проживання, місце роботи, контактний номер телефону, коротка довільна розповідь про себе;
  5. Переможці першого етапу дізнаються про перемогу не пізніше 18 червня 2012 року. В разі, якщо будь-який фіналіст відмовляється від участі, його місце займає наступний потенційних учасник.

Правила проведення Фінальної частини:

  1. Конкурсанти готують страви лише на обладнанні, яке заздалегідь погоджене з організаторами конкурсу;
  2. За добу до проведення фінального шоу буде проведена генеральна репетиція і надані вказівки учасникам, щодо нюансів проведення конкурсу;
  3. Тривалість конкурсу приблизно 2 години. В процесі буде відбуватись інтерактивне спілкування ведучого з конкурсантами, а також будуть проведені ігри і конкурси з глядачами, що відвідають шоу. Плануються виступи українських молодих гуртів і виконавців, що захочуть підтримати конкурсантів;
  4. Конкурсанти готують і презентують поважному журі страви в порядку, завчасно сформованому організаторами конкурсу. Метою є не швидкість приготування – а вишуканий смак, якість і «родзинковість» страви;
  5. Журі конкурсу оцінює страви по наступним параметрам:
  • цікава назва
  • зовнішній вигляд
  • вишуканий смак
  • простота та доступність
  • трипільська ідея страви.

Чекаємо на ваші листи та смачні ідеї !!!

Можливі уточнюючі питання що до нюансів конкурсу прохання надсилати в електронному вигляді на адресу kuharTK2012@gmail.com


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно
  • User Avatar Marina до Тісто для піци – Ваш італійський рецепт просто знахідка для мене. Друзі говорять що тісто краще ніж в деяких «італійських» піцеріях міста. Вже й подруга попросила рецепт. А на...
  • User Avatar Наталія до Оливкова олія Ravika – Взагалі-то на оливковій олії екстра вірджин не смажать.
  • User Avatar Михайло до Меню Макдональдс – 1. Не всі гладкі люди їдять у Макдональдсі 2. Не всі, хто їсть у Макдональдсі - гладкі.