Італійські прянощі (суміш)

Італійські прянощі – це суміш, що популярна у всьому світі й є спробою використати більшість основних смаків з тих прянощів, що є в італійській кухні. Продається у вигляді суміші сухих трав. Як випливає з назви – використовується ця суміш при приготуванні італійських страв, але не тільки… ця популярна суміш стає у нагоді, коли виникає необхідність швидко додати основний смак страві, а бажання самостійно додавати прянощі по списку – або немає, або й не було (такий собі фаст-фуд в світі прянощів). *CRAZY*

італійські прянощі

  • 3 столові ложки сушеного базиліку
  • 3 столові ложки сушеної петрушки
  • 3 столові ложки сушеного орегано
  • 1 столова ложка сушеного часнику
  • 1 чайна ложка сушеного тимьяну
  • 1 чайна ложка сушеного розмарину
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю
  • 1/4 чайної ложки червоного перцю чилі

Основна концепція

Італійська кухня – дуже популярна у всьому світі, й природньо, що будь-який кухар бажає, щоб його страви були тотожні піцам, пастам або ситним м’ясним рагу, що приготовані самими італійцями. Основна ідея італійських прянощів полягає в тому, щоб надати стравам яскравого, “італійського” смаку. Аромат суміші викликає в уяві спогади про піцерії або траторії, прості італійські ресторації.

Взагалі-то суміш “італійські прянощі” – це американська вигадка, але останнім часом, на жаль, цю суміш використовують і в Європі, і в Австралії, і в Південній Африці. Хоча от в самій Італії знайти її майже неможливо.

Італійські прянощі

Використання суміші в стравах

Ця суміш – достатньо універсальна: її використовують при приготуванні пасти, бульйонів та соусів. Нею посипають згори піцу або запечене м’ясо. В США цю суміш змішують з маслом та пармезаном, щоб потім намастити крекери або тости.

Італійські прянощі також вельми популярні в овочевих стравах, особливо зі смаженої картоплею, кабачками чи синіми.

Критика

Кулінарні експерти, небезпідставно зауважують, що в італійській кухні не використовуються прянощі у вигляді сумішей. Традиційні італійські рецепти використовують дві-три прянощі, але ніколи – одночасно шість або більше. Та й, взагалі, італійці не використовують в куховарстві сушені прянощі, крім випадків крайньої необхідності.

Зауваження. Суміш італійські прянощі є чудовим засобом поліпшити смак страв, але слід пам’ятати, що в італійській кухні ця суміш не використовується.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно
  • User Avatar Marina до Тісто для піци – Ваш італійський рецепт просто знахідка для мене. Друзі говорять що тісто краще ніж в деяких «італійських» піцеріях міста. Вже й подруга попросила рецепт. А на...
  • User Avatar Наталія до Оливкова олія Ravika – Взагалі-то на оливковій олії екстра вірджин не смажать.
  • User Avatar Михайло до Меню Макдональдс – 1. Не всі гладкі люди їдять у Макдональдсі 2. Не всі, хто їсть у Макдональдсі - гладкі.