Трипільське коло: кухня

Відвідую Трипільське коло –  я постійно. З кожним роком – там стає тільки на краще: приїжджає більше народу та й програма стає повніша та насиченіша. Але сьогодні мова не про це, а про те, чому, власне, присвячений мій блог: їжа. Про те, чим частували на Трипільському колі – й піде мова.

Дорога до фестивалю веде через дуже живописну дорогу.

Дорога до Трипільського кола

Ще декілька кілометрів – й ми на місці.

Щоб не було ніякої плутанини – всі намети з їжею та напоями стояли праворуч від поля, вздовж дороги. Й перші, хто трапляв на око – були хлопці з кулішем. За всіма канонами жанру: у великому казані. Та й самі кухарі – в достатньо точній реконструкції одягу.

Козацький куліш

Варили його з грибами та морквою. Не скажу, що він вже був аж занадто смачний, бо сала туди не додавали, то ж вийшов він дещо пісний. Та й стояв він біля дороги, то ж авто, що інколи проїжджали здіймали куряву, яка за всіма законами жанру – таки потрапляла в куліш. Але варто його було скуштувати, ну хоча б раз, щоб знати – що воно таке. Ще хлопці варили збитень. Цього я раніше не куштував, але дуже смачний!

Одразу поруч – наступна кухня. Тут – вже набагато солідніше: перепели смажені, ковбаски, м’ясо та копчена почеревка.

Перепели та інше...

Все неймовірно смачно, але особливу увагу варто було приділити перепелам :

Перепели

Це щось неймовірно смачне! Готувати перепелів так, щоб м’ясо на грудці було не сухим – це треба вміти. Й у кухаря це вийшло на всі сто відсотків! При ціні 2.38 € за пташку – це більш, ніж відповідна ціна. В номінації “найкраща ціна/якість” – перше місце!
Ці ж кухарі смажили шашлики як звичайні, так і з вимочених в соєвому соусі печериць.

Шашлики з м'яса та печериць

Хоча, як на мене, гриби мали б бути дещо менші по розміру: серединка не пропікається достатньо.

Стіл далі – й колоритно оформлена вітрина.

Всіляке різне

Млинці подавали з домашнім медом та сметаною. Порція – три млинця по ціні 1.14 €.
На цьому ж столі – м’ясо-гриль,

М'ясо-гриль

та сир з помідорами та кропом в лаваші, так само смажені на грилі.

Сир в лаваші гриль

На овочеве рагу вже шлунку не вистачило…

Овочеве рагу, пропозиція перша

Овочеве рагу, пропозиція друга

Здивувало сині, запечені на вуглях.

Запечені сині

Досі шкодую, що не скуштував. Бо мучить питання: як воно таке, по результату, смакувало?

Окремим пунктом були продавці БАДів. Я навіть і не здивувався їх присутності на Трипільському колі: оскільки фест проходить під гаслами здорової способу життя, то ці громадяни ну просто мали б бути присутні зі своїми “пропозиціями”.
Цього разу вони пропонували сік ноні.

Сік ноні

Самі фрукти ноні – містять багато поживних речовин та мікроелементів: вітаміни A, B3 та C, залізо, калій, кальцій та натрій. Але в соку з цих фруктів – вже залишається помірна кількість вітаміну C та калію, достатньо велика кількість натрію, якщо порівнювати зі свіжим апельсином.
Так що сік ноні – нічого особливого: на смак трохи нагадує гранатовий. А намагаються його продавати по ціні 28.57 € за літр. Апельсинів на ці гроші можна набрати…


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно