Молода картопля з прянощами

Цього поста могло б і не бути, якби я не протупив, як придбав молодої картоплі, й не взяв свіжого кропу. То ж, коли я зрозумів, що “без нічого” їсти ту картоплю ну ніякого бажання немає, а йти тільки за кропом – ліниво, то ж поліз я шукати: з якими прянощами ту картоплю їдять європейці.

Молода картопля з прянощами

  • 500 г молодої картоплі
  • 25 г масла
  • 2 чайні ложки солі
  • 1 чайна ложка петрушки
  • чайна ложка естрагону чи розмарину

Відварити молоду картоплю, злити воду, додати масла та перемішати.

Масло до картоплі

Додати сіль, петрушку, естрагон або розмарин та перемішати ще раз.

Прянощі варто не висипати одразу, а висипати по черзі на долоню й перетираючи між долонями, висипати до картоплі.

Молода картопля з прянощами

Картопля виходить настільки смачна, що сама ідея їсти її в якості гарніру – викликає тільки подив.

Молода картопля з прянощами

P.S. Мені більше сподобався варіант з розмарином. Але й з естрагоном смачно.


8 коментарів до “Молода картопля з прянощами”

  • Ольга:

    Знайома історія, в такі кулінарні моменти створення нових рецептів дуже важлива умова має бути присутньою – це відчуття голоду, яке штовхає на винаходи нових блюд, з того що зараз є під рукою. У вас вийшло!

  • Тамара:

    Поки читала цей пост, то навіть відчула запах вареної молодої картоплї. Взагалі то ця дуже рання картопля викликає у мене сумнів, якось нема бажання її купляти.

    • admin:

      Взагалі то ця дуже рання картопля викликає у мене сумнів, якось нема бажання її купляти.

      Я от придбав: картопля як картопля. Нічого підозрілого.

  • Олена:

    Молода картопля з прянощами не тільки дієтичне блюдо, це дійсно дуже смачно! І коли настає сезон, в кожній сім’ї молода картопля – це хіт сезону. Його готують по різному, але я віддаю перевагу молодій картоплі з кропом, зеленою цибулею та сметаною. Але спробую приготувати і з розмарином.

    • admin:

      я віддаю перевагу молодій картоплі з кропом, зеленою цибулею та сметаною

      А це як? Бо я знаю тільки варіант з кропом.

      Але спробую приготувати і з розмарином.

      …і сушеною петрушкою.

  • elenasheva:

    Саме зараз час готувати молоду картопельку!!!! Я готую без розмарину, але обов’язково з часничком, ну і звичайно молода цибулька та зелень (петрушка та кріп).

  • Тамара:

    Я тільки що зварила молоду картоплю, але з маслом, з петрушкою та кропом, бо вони в мене зараз є. Картоплю з розмарином та естрагоном не куштувала. Зварю таку, покуштую. Молода картопля дуже корисна, в неї є всі вітаміни. Тільки треба дуже ретельно відбираті, щоб не попалася з зеленими плямами, бо це дуже шкідливо.

  • Іринка:

    А я недавно була в сусідки, так вона якраз молоду картоплю готувала. Здивувало мене те, що вона її не варить, а обсмажує в казанку на олії до готовності, а потім добавляє туди порізаний кріп і масло. Каже, що так зручніше і швидше- не треба воду зливати. А варіант з прянощами сподобався, сама люблю розмарин, тому спробую і собі здивувати чоловіка такою смакотою.

Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно