Гречана каша з грибами

Я не знаю, звідки виник цей міф про те, що в Європі гречану кашу не їдять, страв з нею не готують і, взагалі, це, мовляв, ледь не українська національна каша. Як доказ – нижченаведений рецепт, що я його знайшов на англійському кулінарному сайті.

Гречана каша з грибами

    Кількість порцій
    6


    Загальний час приготування
    35 хв.
  • 300 г гречаної крупи
  • 350 г печериць
  • 1 цибулина
  • 3-4 гілочки петрушки
  • 50 г масла
  • сіль


Цибулю дрібно нарізати,
Нарізана цибуля

та обсмажити до золотавого.

Печериці нарізати пластинками,

Якщо гриби великі, то варто спочатку кожен гриб розрізати навпіл, а вже потім нарізати пластинками.

Нарізані пластинками печериці

додати до цибулі та обсмажувати 20 хв, до готовності грибів.

Смажені з цибулею печериці

Відварити гречану кашу, додати масла.

Гречку варити без солі.

Гречана каша

Петрушку дрібно порізати.

Подрібнена петрушка

Гриби та петрушку додати до гречаної каші та все обережно перемішати. Саме на етапі перемішування слід солити страву.


6 коментарів до “Гречана каша з грибами”

  • Марта:

    Досить простий, але дуже смачний рецепт. Що цікаво, так це те, що мої діти зовсім не люблять гречану кашу, але коли я її приготувала з грибами, то змели страву залюбки.

  • Аля:

    Спробую зробити з грибами та цибулею… А то готую зазвичай – на воді або молоці. Наша сім’я дуже поважає гречану кашу, вона ж корисна, її можна їсти просто так, з маслом) Дякую за рецепт!

  • Галина:

    А чому негативні коментарі видаляєте????????????????????????????
    І, як справжній знавець Європи, підкажіть, де в Іспанії та Франції гречку купити, а то вже місяцями шукаю!

    • admin:

      І, як справжній знавець Європи, підкажіть, де в Іспанії та Франції гречку купити, а то вже місяцями шукаю!

      В Європі гречка – великий ексклюзив й придбати її важко, але не неможливо.
      До речі, пане/і тролю, якби ви уважно читали пост, то зауважили б, що рецепт – з Великобританії.
      А стосовно придбати… користуйтесь: http://www.healthysupplies.co.uk/buckwheat.html

      А чому негативні коментарі видаляєте?

      Я тролів не годую, тому всі неконструктивні коментарі видалятимуться й надалі.
      До речі, ви Галина чи Грицько? А то IP один й той самий, а підписуєтесь то чоловіком, то жінкою. Чи поки зі статтю самі не визначились? *CRAZY*

Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно