Запашний перець

Запашний перець хоч і має за батьківщину Центральну та Південну Америки, але асоціюється з Ямайкою. Саме цей острів експортує більшість з того запашного перцю, що використовується в куховарстві усього світу, так що не дивно, що більшість класичних ямайських страв приготовлені з щедрим використанням цієї прянощі.

Духмяний перець

Духмяний перець – це висушена ягода ямайського перцевого дерева, також відомого як запашне дерево. Запашний перець, на перший погляд, можна легко сплутати з ягодами чорного перцю, так само, як це сталось свого часу з іспанцями. Зелені ягоди запашного дерева містять дві насінини, що по розміру трохи більші, ніж чорний перець і, як висушені,  виглядають як шорсткі темні червонувато-коричневі кульки. Їх збирають і сушать в той час, коли ягоди досягають повного розміру, але якраз перед тим, як дозріють. При повному дозрівання запашний перець втрачає свій смак та аромат. Лавка прянощів, що варта довіри – завжди пропонує виключно той перець, що зібраний вчасно.

Перець духмяний англійською звучить як allspice й для цього існують вагомі причини. Ягоди мають аромат суміші з кориці, мускатного горіху, гвоздики, з натяком ялівцю та перцю.

Запашний перець найчастіше використовується пряність для випічки: тортів, печива, пирогів, пудингів та як частина пряної суміші при приготуванні гарбузового пирога. Також використовується в солодких, гарячих напоях, таких як гарячий яблучний сидр чи гоголь-моголь.

Обов’язковим є додавання духмяного перцю при приготуванні тих страв, що готуються повільно: рагу, запіканки, каррі чи маринади.

Мелений запашний перець – це чудова пряність до овочів, що запікаються в духовці чи на відкритому вогні.

Незамінним, в невеликих кількостях, є використання духмяного перцю у всілякого роду соліннях.


2 коментарів до “Запашний перець”

  • Перший раз чую, що перець використовують для випічки, це цікаво. В будь якому разі молоти перець краще безпосередньо перед використанням, для цього є такі спеціальні млинки.

    • admin:

      Перший раз чую, що перець використовують для випічки, це цікаво.

      Та я сам, як вперше про це дізнався, був дещо здивований. Але, тим не менш, таки використовують.

      В будь якому разі молоти перець краще безпосередньо перед використанням, для цього є такі спеціальні млинки.

      Звісно, ви праві. Наскільки мені відомо, це стосується не тільки запашного перцю. Так само й з мускатним горіхом: найкращий смак – тільки-то змелений.

Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно
  • User Avatar Marina до Тісто для піци – Ваш італійський рецепт просто знахідка для мене. Друзі говорять що тісто краще ніж в деяких «італійських» піцеріях міста. Вже й подруга попросила рецепт. А на...
  • User Avatar Наталія до Оливкова олія Ravika – Взагалі-то на оливковій олії екстра вірджин не смажать.
  • User Avatar Михайло до Меню Макдональдс – 1. Не всі гладкі люди їдять у Макдональдсі 2. Не всі, хто їсть у Макдональдсі - гладкі.