Коктейль “Маленька кривава Мері”

Цей коктейль могли вигадати тільки росіяни й ніхто окрім них! *CRAZY*

Коктейль Маленька кривава Мері

Собівартість коктейлю
0,25 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта. Собівартість страв і коктейлів указана з розрахунку придбання першоякісних складових по мінімально можливих цінах в київських супермаркетах
  • 20 мл перцевої горілки
  • 30 мл томатного соку
  • 5 мл соку лимону
  • 1 мл меду
  • 1 мл ворчестерширського соусу
  • 1 мл червоного соусу Табаско
  • платівка солоного огірка
  • чорний перець
  • сіль

На смак коктейль “Маленька кривава Мері” сприймається як вінегрет: кисле-солоне-перчене. А огірок з медом, як закусити, несподівано дуже доречний й завершує всю композицію. Без нього враження від коктейлю буде не повним.

В склянку для миттєвих коктейлів влити томатний сік, сік лимону, ворчестерширський соус, соус Табаско, всипати по дрібці солі та чорного перцю. Розмішати.

Томатний сік та прянощі

Згори, по барній ложці з мадлером, влити перцеву горілку.

Коктейль Маленька кривава Мері

Покласти згори на склянку платівку солоного огірка, политого медом.

Солоний огірок, политий медом

Випити згори коктейль за 5-6 ковтків та закусити огірком.

2 коментарів до “Коктейль “Маленька кривава Мері””

  • Багато чула про “Криваву Мері”, але жодного разу не довелося ії скуштувати.
    Гадаю, цей коктейль має неодмінно мені сподобатісь, адже я обожнюю томатний сік :) Поєднання солоного огірка з медом дещо несподіване, але стеріотипи треба руйнувати!
    Скажіть, будьласка, чи можна приготувати цей напій без ворчестерширського соусу? По-перше його в нас не знайти, по-друге не впенена, що присмак риби буде до смаку.

    • admin:

      кажіть, будьласка, чи можна приготувати цей напій без ворчестерширського соусу?

      Та все можна. Але я ніколи не вітав викидання з рецептів складових…

      По-перше його в нас не знайти,

      “У вас” це де?

      по-друге не впевнена, що присмак риби буде до смаку.

      Спеціально пішов й скуштував: й близько ніякого присмаку риби немає. %)

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі