Лимонад

Що середньостатистичному жителю ex-USSR може спасти на думку при слові “лимонад”? Правильно! Солодка газована вода, що продавалась за часів тієї дурної країни у всіх магазинах. Та й зараз випускають. Й смак наче не змінився. Але цей смак – й близько не подібний до того, що весь освічений світ має на увазі, коли згадується “лимонад”.

Лимонад

  • 200 мл соку лимону
  • 200 г цукру
  • 1.2 л води

Свого часу я намагався робити “лимонад”, але без наявності рецепту – жалюгідне було видовище… сумно й гірко згадувати. *CRAZY*

З лимонів (три лимони, власне) вичавити сік.

Сік лимону

В каструлю влити 200 мл води та висипати цукор. Поставити на вогонь й перемішувати, поки не розчиниться цукор.

Цукровий сироп

Зняти каструлю з вогню. Влити лимонний сік та перемішати.

Цукровий сироп та сік лимону

Перелити суміш в глечик та розвести літром води. Поставити охолонути в холодильник.

Якщо лимонад в холодильнику розшарувався – перемішати: більше він такого не робитиме. =)


3 коментарів до “Лимонад”

  • Ірина:

    Що не кажіть, але ж той самий радянський лимонад мав тільки йому властивий смак. Та його ж неможливо було напитися!)) А нині нам продають під цією назвою казна-що, іноді навіть колір не відповідає, не говорячи вже про смак! А от такий натуральний лимонад, який в змозі зробити кожен – от це зовсім інша річ! До того ж, на це потрібно мінімум часу і витрат! І найбільша перевага – знаєш хоча б, що п’єш!

    • admin:

      Що не кажіть, але ж той самий радянський лимонад мав тільки йому властивий смак. Та його ж неможливо було напитися!))

      Мені більше “Дюшес” та “Буратіно” подобався. =)

      А от такий натуральний лимонад, який в змозі зробити кожен – от це зовсім інша річ! До того ж, на це потрібно мінімум часу і витрат! І найбільша перевага – знаєш хоча б, що п’єш!

      Цей рецепт – це, власне, і є оригінал всіх лимонадів. =)

  • Ірина:

    Дуже приємний сайт, класні рецепти!

Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно