Кокосовий лікер “Malibu”
Malibu був створений в 1980-х роках і виготовляється на острові Барбадос, на Вест-Індійській винокурні, що була побудована ще в 1893 році. Транспортна компанія “Twelve Island”, що згадана на пляшці, була відповідальною за перші постачання Malibu на десятки Антильських островів, а згодом – і решті світу. Сама ж пляшка вже добре відома по всьому світу: непрозора, білого кольору, з логотипом у вигляді двох пальм на фоні червоної півкулі сонця.
Виробництво лікеру “Malibu” – це поєднання традиційних та сучасних технологій: меляса (побічний продукт вилучення цукру) змішується з джерельною водою. Під час бродіння додаються дріжджі, що перетворюють цукор на алкоголь. Потім суміш піддається потрійній дистиляції, для отримання чистого, м’якого, світлого рому. Ром, змішаний з кокосом, витримується в дубових бочках для того, щоб на виході отримати унікальний смак.
Лікер на вигляд – прозорий.
Аромат – кокосовий, з молочно-кремовим відтінком.
Малібу має чистий смак свіжого кокосу, з присмаком рому. Однак залишає досить слабкі післясмакові відчуття.
Вміст алкоголю: 21%.
Продається лікер майже в кожному великому супермаркеті.