Кекс

Хоч, початково, страва ця й є англійською, дотримання саме англійської рецептури – це не в пошані, я так розумію. Бо спроби приготувати за рецептами з сегментів UA-IX чи рунету – незмінно призводили до того, що виходив той самий, відомий нам з дитинства бісквіт, тільки іншої форми. Але аж ніяк не бажаний кекс.

Що ж, якщо всі спроби виправити ситуацію виявились невдалими, то саме час курити мануал, що я і зробив, звернувшись по допомогу до авторів, тобто англійців. Чи варто зауважувати, що результатом я задоволений? =)

Кекс

Кількість кексів
6


Загальний час приготування
1 год.
  • 110 г вершкового масла
  • 110 г цукру
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 2 курячих яйця
  • 110 г борошна
  • 1  чайна ложка розпушувача для тіста
  • 2 столові ложки молока
  • дрібка солі

Вершкове масло, що попередньо розм’якле, ретельно перемішати з цукром,

Масло та цукор

влити розбовтані яйця,

Вливати треба порціями, за 4-5 разів. Влити – перемішати. Повторити цикл.

Розбовтані яйця

Додати ванільний цукор та перемішати ще раз.

Масло, цукор, яйця

В борошно додати розпушувач та сіль. Перемішати.

Борошно, розпушувач та сіль

Так само, як і з маслом, вливати суміш з масла та яєць в борошно невеликими порціями, додаючи потроху молока й перемішувати після кожної порції.

Тісто для кексів

Розлити тісто по формах.

Форма для кексів

Запікати в попередньо розігрітій до 180°C духовці впродовж 25-30 хвилин.

Розкид часу через те, що я навіть у власній духовці не певен. Кекси бували готові й через 25 хвилин, й через 30…

Кекси

Зауваження. Наостанок хочеться зазначити, що кекси, як і будь-яка випічка, найкраще смакують свіжими. Наступного дня – це вже не та смакота…

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі