Дієтичні парові котлети

Одна зі страв, яку я оминув своєю увагою – це парові котлети. Й, вважаю, дарма. Бо у самого ж була ситуація, коли дружину, як була вагітна, треба було годувати всілякими дієтичними стравами. А я що? Ну свіжовичавлені соки, ну ікра червона/чорна (оце тільки не треба одразу думати, що кожного дня їла). А так…  те, що й завжди, тільки без прянощів. Ну й смаженого по мінімуму.

Ну а оскільки плани на дітей ще є, та й кому іншому, для дієт, потрібно буде приготувати парові котлети (всіляке ж в житті трапляється), то ж, власне, рецепт приготування.

Дієтичні парові котлети

Кількість котлет
11


Загальний час приготування
1 год. 20 хв.
  • 125 г яловичини
  • 125 г свинини
  • 1/2 цибулини
  • 1/2 картоплини
  • 1/2 яйця
  • 1/6 батону
  • молоко
  • сіль

Підготовка фаршу для котлет

З батону вирізати м’якуш та замочити в молоці.

Батон, замочений в молоці

М’ясо, картоплю та цибулю перекрутити на м’ясорубці,

Фарш для котлет

двічі.

Фарш для котлет

Яйце збовтати,

Розбовтане яйце

влити до фаршу, туди ж – хліб. Все перемішати та перекрутити втретє на м’ясорубці.

Фарш для котлет

Приготування котлет на парі

Взагалі-то, якщо вдома немає пароварки, то можна обійтись і без неї – приготувати ці самі котлети на парі, скориставшись для цього великою каструлею та друшляком. Хоча от у всіляких рестораціях, наприклад, це готується в пароконвекційних печах unox.

Сформувати з фаршу котлети та викласти їх на друшляк. В каструлю налити окропу так, щоб його було десь на третину об’єму. Поставити кипіти на середньому вогні. Поставити згори друшляк з котлетами.

Котлети в друшляку, на каструлі

Накрити все це кришкою та готувати 40 хвилин.

Котлети в друшляку, на каструлі

Готувати парові котлети на друшляку, як на мене, справа невдячна. За раз котлет готується небагато, а вариться на парі це все довго. Але як треба, то треба.

Дієтичні парові котлети

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі