Піца з салямі та помідорами la Milanese

Мені завжди подобався той варіант піци, коли сир згори. Тому зробити піцу за італійською рецептурою ніколи не спадало на думку: а навіщо? й так все смачно. Але через N-у кількість спожитих піц – це таки сталось. Звісно, що чіткого дотримання всіх складових немає, але, підозрюю, все ще попереду.

По результату – я так і не визначився: обидва варіанти, сир згори – сир знизу, однаково смачні. Хоча… от у випадку салямі/помідорів – краще таки коли сир знизу: запечені помідори – це шмакота! =)

Піца з салямі та помідорами

Кількість порцій
8


Загальний час приготування
1 год. 25 хв.


Собівартість піци
4,2 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта. Ціна піци указана з розрахунку придбання першоякісних складових по мінімально можливих цінах в київських супермаркетах
  • тісто для піци
  • 100 г салямі
  • 2 помідори
  • 300 г твердого сиру
  • 100 г томатного соусу
  • оливкова олія

[ad#horizontal_centered_text]

Тісто для піци розкачати та викласти на деко, змащене оливковою олією,

Тісто для піци

змастити, не густо, томатним соусом,

Томатний соус

посипати дрібно потерти сиром,

Потертий твердий сир

викласти тонко порізану салямі,

Салямі

викласти згори порізані впоперек (товщина не більше 2 мм) кружальця помідору.

Взагалі-то помідорів треба вдвічі менше. Ця скажена кількість – це було зроблено на ультимативну вимогу дружини.

Коли помідорів так багато, то вони дають ледь помітну кислину, а в піці – це зайве. Ні, воно все смачно, але “Co za duzo, to niezdro”.

Кружальця помідору

Поставити деко з піцою в духовку, що попередньо розігріта на максимумі (280-300°C) та запікати впродовж 6 хвилин.

Піца з салямі та помідорами
[ad#horizontal_centered_text]

6 коментарів до “Піца з салямі та помідорами la Milanese”

  • Инна:

    Чудовий рецепт, а, головне, дуже легкий у приготуванні. Обов’язково приготую таку піццу для своєї родини найближчими вихідними. Вперше готуватиму піцу, в якій сир буде не зверху.

  • Марина:

    Я обожнюю піццу і особливо la Milanese, але я завжди замовляла її в піццерії. Коли побачила цей рецепт, зрозуміла, що, як і Інна, маю обов’язково її приготувати. І от на вихідних я для свої рідних подала святкову вечерю – піцуу la Milanese, приготовану своїми руками.
    Скажу лише одне – через 10 хвилин на столі і натяку не залишилось на піцуу, її з’їли пактично миттєво, а це свідчить про її чудовий смак. Буду і далі готувати по цьому рецепту.

    • admin:

      Скажу лише одне – через 10 хвилин на столі і натяку не залишилось на піцуу, її з’їли пактично миттєво

      У нас та сама біда, тому, як готую піцу, роблю дві одразу. =)

  • настя:

    клас

  • юля:

    вкуснінько

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі