Млинці на Масницю

Масницю треба зустрічати млинцями, інакше яке ж це свято проводжання зими та вітання весни?

Але, якщо будуть заперечення на тему того, що Масниця святкується десь там, в лютому… шановні, оговтайтесь! Святкувати язичницьке свято за християнським календарем? Це нісенітниця! :mrgreen: Масниця – вона ж на весняне рівнодення.

Ну то таке… я тут про млинці, власне. :)

Млинці

  • 4 яйця
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки цукру
  • дрібка солі
  • 3 склянки борошна
  • 1 л молока

[ad#horizontal_centered_text]
Всі інгредієнти перемішати, але краще таки скористатись міксером – менше клопоту та збережені нерви.

Тісто на млинці

На добре розігріту пательню влити тісто, набране ополоником та смажити млинець з одного боку десь хвилину-півтори.

Млинець на пательні

Обережно підхопити млинець широкою, але (дуже бажано!) тонкою лопаткою та перегорнути на іншу сторону. Смажити другий бік млинця – не більше хвилини.

Млинець на пательні

Зауваження 1. Можна смажити без олії (якщо пательня дозволяє), а можна – з. Якщо ж з олією, то наливати її перед смаженням кожного млинця й не більше, ніж столова ложка. Так щоб тільки змастити поверхню.

Зауваження 2. Млинці виходять дуже ніжними. Тим більш, коли вони ще обсмажуються з одного боку, то достатньо легко їх порвати. Тому уважність та обережність в момент, коли треба підняти краєчок млинця та підсунути лопатку, щоб перегорнути млинець на інший бік – не завадять.

Знімаються ці млинці з пательні просто та ефектно – нахилити її й, коли один краєчок вже в повітрі, одним елегантним рухом викласти на тарілку. При наявності вдячних і голодних глядачів – слава вправного кухаря вам забезпечена. :mrgreen:
[ad#horizontal_centered_text]

1 коментар до “Млинці на Масницю”

  • Наталя:

    Не раз готувала млинці, правда по рецепту “на око”. Просто щоб консинстенція була не надто рідка та не надто густа. Тісто виходило трохи гумове. Приготувала млинці на Новий рік за Вашим рецептом. Вони вийшли дуже смачні. Румигала вся сім”я з великим задоволенням.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі