Млинці на Масницю

Масницю треба зустрічати млинцями, інакше яке ж це свято проводжання зими та вітання весни?

Але, якщо будуть заперечення на тему того, що Масниця святкується десь там, в лютому… шановні, оговтайтесь! Святкувати язичницьке свято за християнським календарем? Це нісенітниця! :mrgreen: Масниця – вона ж на весняне рівнодення.

Ну то таке… я тут про млинці, власне. :)

Млинці

  • 4 яйця
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки цукру
  • дрібка солі
  • 3 склянки борошна
  • 1 л молока


Всі інгредієнти перемішати, але краще таки скористатись міксером – менше клопоту та збережені нерви.

Тісто на млинці

На добре розігріту пательню влити тісто, набране ополоником та смажити млинець з одного боку десь хвилину-півтори.

Млинець на пательні

Обережно підхопити млинець широкою, але (дуже бажано!) тонкою лопаткою та перегорнути на іншу сторону. Смажити другий бік млинця – не більше хвилини.

Млинець на пательні

Зауваження 1. Можна смажити без олії (якщо пательня дозволяє), а можна – з. Якщо ж з олією, то наливати її перед смаженням кожного млинця й не більше, ніж столова ложка. Так щоб тільки змастити поверхню.

Зауваження 2. Млинці виходять дуже ніжними. Тим більш, коли вони ще обсмажуються з одного боку, то достатньо легко їх порвати. Тому уважність та обережність в момент, коли треба підняти краєчок млинця та підсунути лопатку, щоб перегорнути млинець на інший бік – не завадять.

Знімаються ці млинці з пательні просто та ефектно – нахилити її й, коли один краєчок вже в повітрі, одним елегантним рухом викласти на тарілку. При наявності вдячних і голодних глядачів – слава вправного кухаря вам забезпечена. :mrgreen:


1 коментар до “Млинці на Масницю”

  • Наталя:

    Не раз готувала млинці, правда по рецепту “на око”. Просто щоб консинстенція була не надто рідка та не надто густа. Тісто виходило трохи гумове. Приготувала млинці на Новий рік за Вашим рецептом. Вони вийшли дуже смачні. Румигала вся сім”я з великим задоволенням.

Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно
  • User Avatar Marina до Тісто для піци – Ваш італійський рецепт просто знахідка для мене. Друзі говорять що тісто краще ніж в деяких «італійських» піцеріях міста. Вже й подруга попросила рецепт. А на...
  • User Avatar Наталія до Оливкова олія Ravika – Взагалі-то на оливковій олії екстра вірджин не смажать.
  • User Avatar Михайло до Меню Макдональдс – 1. Не всі гладкі люди їдять у Макдональдсі 2. Не всі, хто їсть у Макдональдсі - гладкі.