Піца з моцарелою

Це не новий рецепт піци, але в ньому є суттєві відмінність, що спонукала мене викласти цей рецепт: моцарела.

Піца з моцарелою

Кількість порцій
8


Загальний час приготування
1 год. 20 хв.


Собівартість страви
4,1 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта. Собівартість страв указана з розрахунку придбання першоякісних складових по мінімально можливих цінах в київських супермаркетах
  • тісто для піци
  • 1/2 ріпчастої цибулі
  • 75 томатного соусу або кетчупу
  • 3 великих гриби
  • 75 г шинки
  • 250 г сиру моцарела
  • 5 маслин

Зазвичай у нас в піцеріях готують піцу зі звичайним твердим сиром типу голандського. В принципі нічого страшного – смачно й так. Але якщо вже готувати вдома, то, по грошах, різниці між використанням звичайного твердого сиру та моцарели українського виробництва немає. А от різниця в смаку – є… істотна. =)

Тісто вимісити дві хвилини, розкачати та викласти на деко, змащене олією.

Тісто для піци

Змастити кетчупом,

Кетчуп

викласти порізану напівкільцями цибулю,

Порізана напівкільцями цибуля

згори – пластинки грибів

Гриби, порізані пластинками

та смужки шинки.

Шинка

Моцарелу нарізати тонкими пластинками та викласти згори.

Впритул викладати сир необхідності немає – він розплавиться та розтечеться рівномірно по всій піці.

Моцарела

Посипати орегано та викласти кружальця нарізаних впоперек маслин.

Маслини та орегано

Запікати при максимальній температурі (зазвичай вона в духовках 250-280°C) впродовж 8 хвилин.

Піца з моцарелою

Після того, як я вперше приготував піцу саме з використанням моцарели – готувати зі звичайним твердим сиром я тупо відмовляюсь. Бо з моцарелою – це шмакота! *CRAZY*

P.S. Начинка в вищенаведеному рецепті – це те, що було під рукою.

1 коментар до “Піца з моцарелою”

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі