Тірамісу

Як споглядаєш декотрі страви, то складається враження – таке самостійно ніколи не приготуєш. А при спробі – вийде щось таке, що як казала моя бабця “гидко плюнути“. Але, як показує практика відвідування різноманітних майстер класів, не так страшний чорт, як його малюють.

Це я про тірамісу. *CRAZY*

Тірамісу

З розрахунку на 1 порцію:

Заливка на печиво:

  • 30 мл свіжозвареної кави
  • 15 мл Амарето

Маса для тірамісу:

  • 1 яєчний жовток
  • 32 г цукру
  • 55 г сиру маскарпоне
  • 30 мл вершків

Для самої страви:

  • 4 бруски печива тірамісу (савоярді)
  • какао-порошок/потертий шоколад

Загальний час приготування: 1 година

На цей раз я отримав запрошення від мережі кав’ярень “Шоколадниця”. Не скористатись такою нагодою… й собі користь, й іншим. Відбувався майстер-клас за адресою вул. Луначарського, 4, на третьому поверсі торгового центру “Комод”. Провадила майстер-клас типова, як на мене кухар. =)

Шеф-кухар

Невелика халепа з приготуванням такої страви така, що українських аналогів печива для тірамісу не існує, то ж треба купувати італійське:

Печиво для тірамісу

Приготування заливки для печива

Свіжозварену каву та лікер Амарето перемішати до однорідного стану.

Заливка для печива

Поки відставити, знадобиться в подальшому.

Маса для тірамісу

Це сама відповідальна частина, тут чітке дотримання пропорцій навіть не бажане, а обов’язкове.

Збити вершки та 15 г цукру. Окремо збити жовток, 17 г цукру та маскарпоне до однорідної маси, додати вже збиті вершки та все разом збивати впродовж 5 хв.

Слід зауважити, що вершки мають бути 30 відсотків жирності, не менше.

Суміш для тірамісу

Саме приготування страви

В посуд, в якому подаватиметься тірамісу (бажано прозора ємність) налити на дно суміш (1 столова ложка) та покласти дві савоярді,

Перед викладанням в ємність печиво повністю вмочується в заливку з кави та Амарето. Вмочуються всі чотири савоярді.

Перший шар савоярді

Згори покласти 40 г маси (5-6 столових ложок).

Перший шар тірамісу

Викласти останні дві савоярді (не забути вмочити в заливку) та залишки маси для тірамісу.

Згори страву притрусити какао-порошком або дрібно натертим шоколадом.

Какао-порошок

Поставити в холодильник на 45 хвилин.

Тірамісу


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно