Базилік

Базилік з’явився в Європі тільки в XVI сторіччі, а походить він з Південної Азії. Відносять його до м’ятних трав.

Базилік

Базилік пасує стравам з курки та баранини.

Чудово доповнює овочеві другі страви з фасолі, бобів гороху та квашеної капусти. Окремо слід зауважити гармонійне поєднання смаків цієї прянощі та помідорів. Додається в сири, масло.

Дещо незвично по смаку, але можна викристовувати при приготуванні омлету.

Ця пряність використовується при приготуванні салатів: зелених, яєчних, з курки.

Базилік пасує до петрушки, естрагону, розмарину (в суміші - мають запах перцю), чебрецю (підсилюють в парі гостроту страви). При використанні з кінзою в пропорції 1:4.

Базилік протипоказаний в стравах для вагітних та годуючих матусь.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно