Брюсельська капуста з беконом, вершками та мигдалем

Брюсельська капуста з беконом, вершками та мигдалем – це традиційна англійська різдвяна страва, що подається до такої ж традиційної різдвяної індички. =)

І хоч в післясовєцьких традиціях у нас на Новий Рік готувати миску, яка, по об’єму більше нагадує відро, салату олів’є… для тих, кому ця традиція остогидла й є бажання подати до святкового новорічного столу щось смачне та оригінальне – я пропоную звернути увагу на цей рецепт: ця страва просто відмінно пасує до будь-якої смаженої/запеченої курки, качки чи тієї самої індички.

Брюсельська капуста з беконом, вершками та мигдалем

Кількість порцій
9


Загальний час приготування
40 хв.


Собівартість страви
10 €Перераховано в євро з гривень на момент написання статті
  • 900 г брюсельської капусти
  • 150 г бекону чи сирокопченої почеревини
  • 20 г сирого мигдалю
  • 5.5 столових ложок панірувальних сухарів
  • 4 столові ложки пармезану
  • 400 мл вершків (жирність не менше 30%)
  • 4 столові ложки соняшникової олії
  • 20 г вершкового масла
  • 2.5 чайні ложки лимонного соку
  • чорний перець
  • сіль

Поставити духовку розігріватись до 200°C (в режимі конвекції). До того часу, як духовка розігріється – всі складові вже будуть готові до запікання.

Підготовка сухарів та сиру на присипку

Натерти пармезан перемішати його з панірувальними сухарями.

Пармезан та панірувальні сухарі

Підготовка складових до запікання

Брюсельську капусту вкинути в підсолений окроп та варити на великому вогні впродовж 5 хв,

Капуста має відваритись до стану “майже готова”

Брюсельська капуста

Порізати капусту вздовж навпіл.

Брюсельська капуста

Бекон порізати невеликими смужками.

Нарізана почеревина

На розігріту сковороду влити соняшникову олію та покласти вершкове масло. Коли масло розтане, додати бекон та мигдаль й обсмажувати на середньому вогні 3-4 хвилини. постійно перемішувати.

Почеревина та мигдаль

Додати капусту та обсмажувати ще 2-3 хвилини. Так само постійно перемішувати.

Бекон, мигдаль та брюсельська капуста

Влити вершки, довести до кипіння та дати прокипіти 3-5 хвилин, поки вершки не загуснуть.

Замість вказаних в рецепті 400 мл – я використовую 500-600 мл. Бо як провтикати, то соус, звісно, буде густий, але замало. Й капуста в страві – буде суха, що зовсім нікуди не годиться.

Брюсельська капуста, почеревина, мигдаль в вершках

Як все прокипить, зняти з вогню, додати лимонний сік. Чорний перець та сіль – за смаком. Все ретельно перемішати.

Приготування страви

Все викласти в посуд для запікання,

В формі для запікання

посипати згори сумішшю пармезану та панірувальних сухарів.

Пармезан та панірувальні сухарі

Оскільки до цього часу духовка вже розігрілась, то поставити туди страву. Запікати впродовж 15-20 хвилин.

Брюсельська капуста з беконом, вершками та мигдалем

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі