Французькі грінки
Незважаючи на те, що страва надпроста – навіть її рецепт до мене дійшов в спрощеному вигляді (хоча куди вже далі?) й вже без прикметника “французькі”. Молоко, як складова, не згадувалось взагалі. Ну а про те, що страва ця солодка, а не солона – про це мене взагалі ніхто не попереджав.
6
Загальний час приготування
15 хв.
- 1/2 батону
- 2 курячих яйця
- 20 мл молока
- 1/2 чайної ложки цукру
- 1/2 чайної ложки ванільного цукру
- вершкове масло
- 1/2 батону
- 2 курячих яйця
- 20 мл молока
- 1/2 чайної ложки цукру
- 1/2 чайної ложки ванільного цукру
- вершкове масло
Підозри щодо того, що рецепт грінок до мене дійшов неповним виникли в Єгипті, коли на сніданок подавали відомі мені грінки, але солодкі. Оце як поліз шукати їх рецепт, то правда вилізла назовні. Але сталого рецепту, як і сталого співвідношення складових я у французів не знайшов: готують кому як до вподоби. Так що наведений варіант – це те, що смакує саме мені. Варто лише зауважити, що десь в третині рецептів замість ванілі використовується кориця. Але це вже питання особистих смаків.
Приготування грінок
Збовтати яйця з молоком, цукром та ванільним цукром.
Батон нарізати скибками,
Французькі кухарі радять використовувати вчорашній хліб – тоді він краще всотує в себе рідину.
та добре вимочити в збитому яйці. Кожну скибку вимочувати по 20-30 секунд, принаймні так радять самі французи.
Сковороду розігріти на великому вогні, розтопити вершкове масло та смажити на ньому грінки. Смажити по 1 хвилині з кожного боку.
Зауваження. Масло для смаження треба використовувати саме вершкове. Олія соняшникова для смаження – абсолютно не припустима!