Голландський соус (в блендері)

Один з п’яти основних соусів французької кухні – голландський соус. Але, оскільки я ще морально не готовий готувати оригінал, то поки задовольняюсь спрощеною його версією, що, тим не менш, доволі популярна в якості самостійного соусу до багатьох страв.

Голландський соус

Загальний час приготування
10 хв.


Собівартість страви
1,22 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта
  • 3 яєчних жовтки
  • 200 г вершкового масла (розтопленого)
  • 1 столова ложка соку лимону
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/8 чайної ложки кайєнського перцю

Приготування голландського соусу дуже подібне до приготування майонезу, відмінність лише в складових.

Жовтки збити разом з сіллю, кайєнським перцем та лимонним соком (30-40 с).

Обережно, спочатку по краплі, а потім – по столовій ложці, влити розтоплене вершкове масло. Як все влите – збивати ще секунд 10.

Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar до Свинячі реберця, тушені в томатному соку – Це мій улюблений рецепт!!!!
  • User Avatar до Тісто для піци – Доброго вечора,спробувала ваш рецепт піцци,скажу чесно,дуже смачний.Дякую!
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar Юля до Сендвіч з яйцем та плавленим сиром – Дякую цей рецепт мені пригодиться!!!